Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2021 8:42
Čas čtení 1:31
Vojtěch Vanda

„Lidstvo je stále nebezpečně blízko nukleárnímu vyhlazení,“ uvedl generální tajemník OSN

„Lidstvo je stále nebezpečně blízko nukleárnímu vyhlazení,“ uvedl generální tajemník OSN
Zdroj: Drew Angerer/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Na světě je uskladněno 14 000 jaderných zbraní, které lidstvo vystavují nejvyššímu riziku jaderného vyhlazení v historii, uvedl Guterres.

„Světové mocnosti čím dál více vylepšují svůj zbraňový arsenal, což vykazuje znepokojivé známky nových závodů ve zbrojení,“ uvedl ve čtvrtek generální tajemník Organizace spojených národů António Guterres a vyjádřil obavu o budoucnost lidstva. Šéf OSN dodal, že přestože svět snižuje počet jaderných zbraní, lidstvo je až nebývale blízko nukleárnímu vyhlazení. 

Doporučeno
Od pátku platí celosvětová dohoda zakazující jaderné zbraně. Vyrobená jaderná munice však ze světa jen tak nezmizí Od pátku platí celosvětová dohoda zakazující jaderné zbraně. Vyrobená jaderná munice však ze světa jen tak nezmizí 23. ledna 2021 17:36

Hrozba jaderných zbraní je věc, kterou se snaží Organizace spojených národů zažehnat již od roku 1946, kdy instituce vznikla. I přestože se tlačí na pokles jaderného arsenalu v jednotlivých armádách světových velmocí, stále jich existuje zhruba 14 000. Takové množství nukleárních zbraní představuje nejvyšší hrozbu vyhlazení lidstva jadernými zbraněmi v historii.

Domů
Sdílet
Diskuse