Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2021 17:36
Čas čtení 1:03
Lukáš Čelka

Od pátku platí celosvětová dohoda zakazující jaderné zbraně. Vyrobená jaderná munice však ze světa jen tak nezmizí

NEWS
Uložit Uložené

Podobně po první světové válce zakázali i chemické zbraně.

Po více než 75 letech od útoku na města Hirošima a Nagasaki v pátek vstoupila v platnost první multilaterální dohoda na světě zakazující jaderné zbraně, informoval o tom portál Aljaazera. Podobně byly zakázány po první světové válce i chemické zbraně. Jedovatý plyn yperit přinesl světu během této války tak velké utrpení, že lidé jeho využití v dalších válečných konfliktech zakázali už sedm let po válce.

Lékař z Mezinárodního výboru Červeného kříže Marcel Junod, který byl po výbuchu japonská města osobně navštívit, popsal, že vypadala, jako by je „smetla nadpřirozená síla“. Tehdy dospěl k názoru, že jaderné zbraně musí být zakázány. „Pouze jednotná světová politika může zachránit svět před jeho zničením,“ řekl Junod po návštěvě Japonska.

Doporučeno
Pomůže Biden jadernému odzbrojení světa? Rusko na jeho návrh zareagovalo pozitivně Pomůže Biden jadernému odzbrojení světa? Rusko na jeho návrh zareagovalo pozitivně 23. ledna 2021 13:26
Domů
Sdílet
Diskuse