Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. října 2021 21:57
Čas čtení 1:24
Tímea Krauszová

Jonah Hill prosí své fanoušky, aby nehodnotili jeho tělo v dobrém ani ve zlém. Nepomáhá mu to

Jonah Hill prosí své fanoušky, aby nehodnotili jeho tělo v dobrém ani ve zlém. Nepomáhá mu to
Zdroj: Getty Images/Matthias Nareyek
NEWS
Uložit Uložené

Ví, že to lidé často myslí v dobře, ale nepomáhá mu to.

Jonah Hill, který byl nominovaný i na Oscara, dal světu jasně najevo, že si nepřeje poslouchat nebo číst komentáře o svém těle. Napsal to na svém instagramovém profilu, kde poprosil fanoušky, aby se zdrželi nejen těch negativních, ale i těch pozitivních. Sedmatřicetiletý herec, kterého znáš z filmů Vlk z Wall Street, 21 Jump Street a Superbad, říká, že to v něm nevzbuzuje dobré pocity.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme akupunkturu. Popisujeme, jak probíhá, zda je bolestivá a kolik peněz zaplatíš za jednu terapii (Reportáž) Vyzkoušeli jsme akupunkturu. Popisujeme, jak probíhá, zda je bolestivá a kolik peněz zaplatíš za jednu terapii (Reportáž) 15. října 2021 7:00

Nekomentuj jeho tělo

Na Instagramu Hilla sledují více než tři miliony lidí. „Vím, že to myslíte dobře,“ začíná v krátké zprávě, jejíž screenshot přidal jako fotografii. „Ale chci vás poprosit, abyste nekomentovali mé tělo. V dobrém nebo ve zlém, chci vám slušně říci, že to není nápomocné a ani příjemné.“ V komentářích se ozývají fanoušci i celebrity, jednotně ho podporují v tom, že si jasně stanoví hranice.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)

Komentování hmotnosti druhých lidí může u některých vést i k psychickým problémům, upozorňuje organizace Chuť žít, která pracuje s lidmi s poruchami příjmu potravy. „Bez ohledu na to, zda komentujeme hmotnost v pozitivním nebo negativním smyslu, dáváme tím najevo, že nám na hmotnosti (naší i druhých) záleží. A tak to bude vnímat i naše okolí,“ informuje na Instagramu. Tato myšlenka může člověku s poruchou signalizovat, že něco je třeba měnit nebo něco není v pořádku, i když to není pravda. Prohlubuje to jeho nemoc, která je extrémně nebezpečná a z psychických chorob patří mezi nejsmrtelnější.

Jonah Hill otevřel téma vlastního sebepřijetí a bodyshamingu zhruba před měsícem, rovněž na Instagramu. Přiznal se, že čelil výsměchu pro svůj vzhled a způsobovalo mu to potíže. Teprve teď se učí mít sám sebe rád. Oslavil to i tetováním na zádech, kam si v srpnu dal napsat Body Love.

Zhruba v únoru na sociální síti sdílel screenshot článku z bulvárního deníku Daily Mail. Fotografovi se podařilo zachytit herce, když se převlékal z plavek. Hill přiznal, že asi do pětatřiceti nebyl ochoten sundat si u bazénu tričko. A když se k tomu konečně odhodlal, tak se dočkal v médiích výsměchu. „Zřejmě bych to byl udělal mnohem dříve, kdyby mou nejistotu z dětství neživily roky veřejného výsměchu, za kterým stojí média a rozhovory,“ cituje jeho slova z toho období CNN.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)

Domů
Sdílet
Diskuse