Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. října 2021 10:27
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Olma stahuje mléko v PET lahvích z prodeje. Může způsobovat zažívací potíže

Olma stahuje mléko v PET lahvích z prodeje. Může způsobovat zažívací potíže
Zdroj: Pixabay / tookapic / volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Kontaminace se týká čerstvého mléka v plastu s datem spotřeby od 26. do 30. října.

Společnost Olma varovala před kontaminovaným čerstvým mlékem jejich značky, které je momentálně v prodeji. Podle jejího příspěvku na sociálních sítích bylo mléko v PET lahvích kontaminováno, což znamená, že by mohlo způsobovat potíže trávícího traktu. Kontaminace se týká balení s datem spotřeby od 26. do 30. října.

Doporučeno
Marcipánový nálev, nápoj od Coca-Coly nebo nepovedené Alpro? Testovali jsme rostlinné náhražky mléka Marcipánový nálev, nápoj od Coca-Coly nebo nepovedené Alpro? Testovali jsme rostlinné náhražky mléka 19. září 2020 16:12

Společnost Olma uvádí, že ke kontaminaci došlo „z důvodu technické poruchy“. „Kontaminace není plošná a masivní, ale mléko se může i při uchování ve správných skladovacích podmínkách kazit a proto jej nedoporučujeme ke konzumaci,“ uvedla firma na svém Facebooku.

Proto každý, kdo zakoupil čerstvé mléko v PET lahvích od této společnosti, by si měl zkontrolovat datum spotřeby. Pokud se jedná o balení se spotřebou od 26. do 30. října, společnost doporučuje jej nepít. Dalším poznávacím znakem kontaminovaného balení může být i jeho atypická chuť a vůně.

Domů
Sdílet
Diskuse