Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Gamemat.
11. listopadu 2021 10:30
Čas čtení 3:05
Sponzorovaný obsah

Warhammer nebo Age of Sigmar. Oblíbené stolní hry si můžeš zahrát v pražských Vinohradech

Warhammer nebo Age of Sigmar. Oblíbené stolní hry si můžeš zahrát v pražských Vinohradech
Zdroj: Instagram/@gamemat_eu
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Prohlédni si doplňky, které musí mít každý nadšený hráč.

Vzpomínáš na dětská léta, kdy sis s plastovými vojáčky a krabicemi hrál na rozsáhlou bitvu a pečlivě chystal každý krok, abys vyhrál nad kamarády? Mnoha lidem nadšení do bitev s figurkami vojáčků zůstalo i v dospělosti a postupně se se svými hrami dostali až na turnaje, kterých se pravidelně účastní stovky lidí. A z kulis, které si jako malí vyráběli třeba z krabic od bot, se staly do detailu propracované miniatury skutečných krajin.

Nadšené hráče válečných her spojuje v České republice značka Gamemat, která vyrábí vlastní doplňky ke slavné Warhammer i k jiným hrám. Jako hráče tě určitě potěší nejen široký výběr herních podložek a scenérií pro různé stolní či válečné hry, ale také kvalitní herní stoly, s nimiž můžeš svou partii odstartovat prakticky kdekoliv.

Válečné hry navíc nejsou jen pro úzkou skupinku nadšenců. Skvělé dlouhé večery dokáží zpříjemnit naprosto každému, kdo má rád dobré příběhy, dobrodružství a je tak trochu soutěživý. A protože hráč se skrývá v každém z nás, určitě si i ty užiješ spoustu zábavy nejen s oblíbenou hrou Warhammer, ale i s jinými deskovkami, které si tě získají. 

Podívat se do obchodu
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Gamemat.eu (@gamemat_eu)

Prohlédni si vysněné doplňky

Ať už patříš mezi zkušené hráče, nebo tě stolní a válečné hry lákají a rád by sis je vyzkoušel dřív, než do nich budeš investovat, určitě tě nadchne nová prodejna a herna Rubikon v pražských Vinohradech. Každý den si tady můžeš rezervovat stůl, zahrát si s přáteli nebo se podívat a vyzkoušet si všechny doplňky, které tě budou zajímat.

Rubikon
Zdroj: Gamemat

„Chceme vytvořit prostor, kde se budete cítit dobře. Místo, kde si můžete koupit nejenom klasické deskovky, ale i wargamingové hry a jejich příslušenství, včetně produktů Games Workshop. Místo, kde se bude scházet herní komunita a kde ji budeme maximálně podporovat,“ popisuje Gamemat.

Vedle možnosti zahrát si své oblíbené hry a nakoupit si k nim stylové doplňky se na pobočce Rubikon pořádají také různé eventy, kterých se můžeš zúčastnit. Potěší tě třeba různé workshopy barvení a modelování. Vedle toho chystá Rubikon i akademii pro začátečníky, kde zkušení hráči naučí nováčky základy her jako Warhammer 40k a Age of Sigmar. Během pravidelného kroužku budou také společně stavět a malovat svoje první armády. Prodejnu můžeš sledovat také na Facebooku a Instagramu, a udržet si tak přehled o nejen všech akcích, které se v Rubikonu konají.

Gamemat
Zdroj: Gamemat

Kromě takových workshopů se můžeš podívat i na turnaje ostřílených hráčů. Výkony některých z nich jsou naprosto strhující a komunita kolem nich je velká a různorodá. Konkrétně Warhammer patří k nejoblíbenějším stolním hrám vůbec. Libuje si v ní i sám Zaklínač Henry Cavill, který se na svých sociálních sítích chlubí novými figurkami a doplňky.

„Hry jsou mým celoživotním koníčkem, který nadšeně sleduji, ale nemám tolik prostoru, abych se mu věnoval. Přes lockdown jsem se rozhodl oprášit staré dovednosti,“ popsal v jednom ze svých postů, ve kterém zachytil, jak vylepšuje jednu svou plastovou miniaturu do známé stolní hry.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Henry Cavill (@henrycavill)

Rozbal krabici a hraj

Pokud patříš spíš k lidem, kteří nakupují z pohodlí domova nebo se ti nechce jezdit na prodejnu do Prahy, doplňky si můžeš nakoupit přímo v e-shopu Gamemat. Najdeš tam všechno, co potřebuješ k tomu, abys svou hru posunul na novou úroveň. Od podložek, přes herní terény, až po figurky.

Gamemat provozují nadšenci do válečných stolních her jako právě Warhammer 40 000, Necromunda, Kill Team, Star Wars: Legion a do mnoha dalších. Moc dobře si uvědomují, že základ každé dobré hry je kvalitní deska. Herní podložky vyrábí z mousepad materiálu ve spolupráci s designéry z celého světa.

gamemat
Zdroj: Gamemat

Vedle kvalitních neoprenových podložek u nich najdeš také celé terény, které jenom rozložíš a jsi připravený odstartovat jakékoliv válečné dobrodružství. Stačí je jen vybalit z krabice. Záleží jen na tobě, po jakých terénech sáhneš a do jakého prostředí svou hru zasadíš – dáš přednost kulisám ocelového města, nebo klasickému hive city?

Gamemat
Zdroj: Gamemat

Válečné hry na špičkové úrovni

Válečné hry jsou čím dál populárnější a rozhodně nepatří k laciným koníčkům. Hráči mají často armády v hodnotě 10–20 tisíc korun a pravidelně je upgradují. Lidé, kteří se válečným hrám věnují dlouhodobě do svého koníčku často investují i stovky tisíc. Na bitvy takových špičkových hráčů je pak radost se dívat. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Gamemat.eu (@gamemat_eu)

Turnaj, kterého se vrcholoví hráči účastní, pořádá i samotný Gamemat. V roce 2022 v České republice pod jeho taktovkou proběhne i mistrovství světa ve hře Age of Sigmar. Na turnaj dorazí převážně zahraniční hráči a dohromady se u stolů v Top Hotel Praha vystřídá skoro 500 hráčů. Zavítat na něj můžeš i ty od 18. do 22. května 2022.

Chci si zahrát
Domů
Sdílet
Diskuse