Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2021 12:30
Čas čtení 19:31
Martin Adam Pavlík

Promotér nové organizace Real Fight Arena Boris Marhanský: Nemyslím si, že by Oktagon MMA měl ty nejlepší zápasníky (Rozhovor)

Promotér nové organizace Real Fight Arena Boris Marhanský: Nemyslím si, že by Oktagon MMA měl ty nejlepší zápasníky (Rozhovor)
Zdroj: Refresher/Martin Adam Pavlík
SPORT MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Přečti si velký rozhovor s hlavní tváří nově vzniklé bojové organizace.

Vznik nové bojové organizace Real Fight Arena (RFA) vzbudil na československé MMA scéně pořádný rozruch. Ohlášena byla silná jména zápasníků jako Tomáš Deák, Leo Brichta, Josef Wittner, Kamil Cibinski, Sebastián Fapšo, Igor Daniš nebo Jakub Kadáš. První turnaj organizace se má uskutečnit 14. května 2022 v bratislavské NTC Aréně.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Boris Marhansky (@b.o.r.i.s.s.s)

Další mají být postupně v Ostravě, Brně, Košicích, Prievidzi a Praze. Promotér a spolumajitel organizace Boris Marhanský je známý zejména tím, že již několik let pořádá hudební festival Hip Hop Žije. Nyní má ovšem ambici s RFA předjet domácího krále, kterým je Oktagon MMA.


Marhanský v rozhovoru pro Refresher prozradil mimo jiné i to, jak se mu podařilo přesvědčit bojovníky konkurenčního Oktagonu na přestup a jaké podmínky jim RFA nabízí, díky čemu se mu podařilo získat cenné sponzory, kdy zveřejní další jména dohodnutých zápasníků či to, v čem budou turnaje nově vzniklé organizace jiné a jedinečné.



RFA Boris Marhanský
Zdroj: Refresher/Martin Adam Pavlík

Kdy jste dostal nápad založit Real Fight Arenu?

Bylo to už před třemi lety. Přišel za mnou jeden můj kolega, zápasník a předseda jednoho zápasnického klubu, s tím, že by chtěl udělat galavečer věnovaný bojovým sportům. Začali jsme řešit jména, kdo by tam mohl být a podobně. Pak přišla pandemie a myšlenka udělat tento galavečer padla. V každém případě oba známe spoustu zápasníků, ať už z Oktagon Fighting Academy nebo z Hanuman Gymu.

Doporučeno
Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři 31. března 2024 14:00

Je to i tím, že já jsem chodil na sportovní gymnázium na Ostredky v Bratislavě, kde jsem byl spolužák s různými nynějšími bojovníky. Bavili jsme se i s nimi, jak by mohl zmíněný galavečer vypadat, co by tam možná chtěli vidět nebo čím bychom se mohli odlišit. Chtěli jsme to udělat opravdu velkolepě. Začali ale mít různé požadavky, že nestíhají přípravu, protože musí pracovat, a nemohou se tomu věnovat profesionálně. Na základě toho jsme začali zjišťovat, jaké honoráře dostávají v jiných organizacích.

Jakým způsobem jste to zjišťovali?

Přímo přes ty bojovníky, chodíme spolu občas na kávu nebo pivo. Známe se dlouho. Na základě těchto informací jsme si dělali byznys plán na ten galavečer.

Původní myšlenkou tedy nebylo založit organizaci, ale jen jeden jediný galavečer?

Ano. Avšak jak jsem již zmínil, protože nás zbrzdila pandemie, najednou jsme měli čas na setkávání s lidmi, komunikování a přípravu. Například jsme si zaplatili průzkum trhu pro Česko i Slovensko a podle něj jsme zjišťovali i to, zda by byl prostor pro další organizaci. Věděli jsme, jak nechvalně skončila organizace XFN, věděli jsme, že jsou zde i nějaké pokusy menších organizací.

Máte informace, že by se nějaké další skupiny snažily založit bojové organizace?

Spíše mělo jít o různé eventy a postupně to mělo přejít do něčeho většího. I my jsme přemýšleli, jak začít, co bude nejrozumnější. Zda začít jen nějakým eventem nebo rovnou organizací. Na to byl i ten průzkum, abychom zjistili například to, zda lidé chtějí jen tu jednu organizaci, kterou je Oktagon MMA, nebo zda jim tam něco vadí a chtěli by vidět i něco jiného a tak dále.

Doporučeno
Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul 3. března 2024 8:15

Ukázalo se, že československý trh vůbec není tak malý, jak tvrdí konkurence nebo jiní lidé. Dělali jsme si průzkum i proto, abychom zjistili, čím bychom se asi měli odlišit od Oktagonu. Prošli jsme si s různými trenéry, manažery bojovníků nebo se samotnými bojovníky vše, co se jim líbí nebo nelíbí v rámci scény, co bychom mohli udělat lépe, a z toho vznikl tento současný koncept. Ten zahrnuje to, že na každém galavečeru by mělo být osm MMA zápasů a čtyři čistě jen v postoji, tedy thajský box v malých rukavicích třikrát 3 minuty.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 106404 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Co si myslí o celé kauze se zápasníkem Leem Brichtou a kde nastal podle něj hlavní problém. 
  • Co exkluzivně prozradil pro Refresher.
  • Jaké zápasníky Oktagonu se organizace RFA ještě snažila oslovit.
  • Jaké bojové sporty v minulosti dělal Boris Marhanský.
  • Jak Marhanský odpověděl na otázku, zda pro RFA pracuje někdo, kdo dříve dělal pro Oktagon MMA.
  • Kdo bude vybírat rozhodčí na turnaje a zda uvidíme rozhodčí působící v Oktagonu MMA i v RFA. 
  • O čem budou diváci rozhodovat přímo během turnajů. 
  • Kdo bude match-makerem organizace.
  • Komu bude Marhanský držet palce v boxerském souboji Rytmus versus Boráros.
  • Co si myslí o zápase Moloch Vlavo versus Laky Royal.
Domů
Sdílet
Diskuse