Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2021 20:03
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Češi umí ze států střední Evropy nejhůře anglicky

Češi umí ze států střední Evropy nejhůře anglicky
Zdroj: Pixabay / libellule789 / volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Přestože se Česká republika podle testů mezinárodní vzdělávací organizace EF Education First umístila v kategorii „vysoká dovednost“, ze států ve střední Evropě se umístila nejhůře.

Češi jsou na tom s angličtinou nejhůře ze států střední Evropy. Vyplývá to ze statistiky mezinárodní vzdělávací společnosti EF Education First, která provedla výzkum založený na výsledcích testů EF English Proficiency Index. Česká republika se umístila na chvostu druhé nejvyšší dovednostní kategorie v Evropě před trojicí států Francie, Španělsko a Itálie, o místo před ní se umístili Lotyši. Nejlépe jsou na tom ze států Visegrádské čtyřky Poláci.

Doporučeno
PŘEHLED: Srovnání 35 poskytovatelů půjček v Česku. Žebříček Člověka v tísni ukazuje, komu se určitě vyhnout PŘEHLED: Srovnání 35 poskytovatelů půjček v Česku. Žebříček Člověka v tísni ukazuje, komu se určitě vyhnout 23. listopadu 2021 15:10

Mezinárodní studie EF English Proficiency Index zkoumá plynnost a dovednosti v anglickém jazyce na 2 milionech osob ze 110 zemí světa, kde se oficiálně nemluví anglicky. Průměrný věk člověka, který test podstoupil, byl 26 let, 96 procent účastníků bylo mladších 60 let. Výzkumu se zúčastnilo 53 procent žen a 47 procent mužů.

Domů
Sdílet
Diskuse