Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2021 11:00
Čas čtení 2:28
Vojtěch Vanda

Které velké sportovní události nás čekají v roce 2022? Svět se těší na olympijské hry, odehraje se i fotbalové mistrovství světa

Které velké sportovní události nás čekají v roce 2022? Svět se těší na olympijské hry, odehraje se i fotbalové mistrovství světa
Zdroj: ČTK/PA/Andrew Milligan
SPORT ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Zajímá tě, které datum by sis měl zarezervovat na fandění a sledování sportovních událostí? Přinášíme ti přehled

Zimní sporty mají momentálně pré, avšak ani se nenaděješ, a budou tady znovu i sporty letní. Nikdo proto není pozdě vědět, co tě čeká. Připravili jsme si pro tebe seznam důležitých sportovních událostí, které jsou naplánovány na příští rok. A věř, že toho nebude zrovna málo.

Doporučeno
„Celá situace se sexuálním obtěžováním byla nedorozumění,“ uvedla čínská tenistka Pcheng Šuaj. Poprvé se sama vyjádřila na kameru „Celá situace se sexuálním obtěžováním byla nedorozumění,“ uvedla čínská tenistka Pcheng Šuaj. Poprvé se sama vyjádřila na kameru 20. prosince 2021 13:39

Hlavní událostí nadcházejícího roku je samozřejmě zimní olympiáda v Pekingu, která je však ohrožena, stejně jako ostatní soutěže v posledních dvou letech, koronavirovou pandemií. Vzhledem k tomu, že se varianta omikron velice nebezpečně šíří, je momentálně v ohrožení minimálně účast hokejistů z NHL.

Nejslavnější liga světa totiž nepočítá s tím, vzhledem k padesátce odložených zápasů v lize, že by hráče na turnaj pustila. Zatím ale není známa jiná komplikace z hlediska neúčasti sportovců, která by měla sportovní svátek narušit jinak.

Na olympiádu naváže o měsíc později paralympiáda, která je čím dál více populárnější i u českých fanoušků. Letní paralympiáda v Tokiu byla pro českou výpravu totiž velmi úspěšná.

Mimo to se odehraje také mistrovství Evropy basketbalistů, kdy se v Praze ukáže i český tým, o postup na mistrovství světa se zase poperou basketbalistky, a netradičně, na konci roku, vypukne fotbalové mistrovství světa v Kataru, o které se česká reprezentace popere v březnové baráži nejprve se Švédskem. Seznam dalších velkých událostí najdeš níže.

Leden

7. ledna – Mistrovství Evropy v rychlobruslení (Heerenveen, do 9. ledna)

13. ledna – Mistrovství Evropy v házené mužů – česká účast (Maďarsko a Slovensko, do 30. ledna)

17. ledna – Australian Open (Melbourne, do 30. ledna)

31. ledna – Biatlon v Novém Městě na Moravě (do 5. února)

Domů
Sdílet
Diskuse