Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2021 13:39
Čas čtení 1:56
Vojtěch Vanda

„Celá situace se sexuálním obtěžováním byla nedorozumění,“ uvedla čínská tenistka Pcheng Šuaj. Poprvé se sama vyjádřila na kameru

„Celá situace se sexuálním obtěžováním byla nedorozumění,“ uvedla čínská tenistka Pcheng Šuaj. Poprvé se sama vyjádřila na kameru
Zdroj: Getty Images/ Fred Lee – Contributor
NEWS PCHENG ŠUAJ
Uložit Uložené

Tenistka, kvůli jejíž nevyjasněné situaci zrušila Ženská tenisová asociace (WTA) turnaje v Číně, promluvila na kameru singapurského média Lianhe Zaobao.

„Nikdy jsem nikomu neřekla, ani nikam nenapsala, že by mě někdo sexuálně obtěžoval,“ řekla čínská tenistka a bývalá tenisová jednička ve čtyřhře Pcheng Šuaj novinářce v Šanghaji, které se s ní podařilo udělat videorozhovor při příležitosti lyžařských závodů. Video přinesl singapourský web Lianhe Zaobao.

Šuaj poprvé od kazy vyvolané na začátku listopadu jejím příspěvkem na internetu, že ji znásilnil vysoký politický představitel komunistické Číny, vystoupila sama na kameru a veškerá obvinění popřela.

Doporučeno
Tenistka Pcheng Šuaj se ukázala na veřejnosti. WTA videohovor nepovažuje za dostatečný důkaz, že je v pořádku Tenistka Pcheng Šuaj se ukázala na veřejnosti. WTA videohovor nepovažuje za dostatečný důkaz, že je v pořádku 22. listopadu 2021 13:06

Kolem čínské tenistky a bývalé jedničky ve čtyřhře Pcheng Šuaj stále visí stín. Od té doby, co v listopadu sdílela na svůj profil Weibo (čínská sociální síť podobná Facebooku, pozn. red.) zprávu, v níž někdejšího vicepremiéra Čang Kao-lima obvinila z donucení k sexu, je budoucnost nejen její hráčské kariéry, ale i jejího osobního života nejasná.

Domů
Sdílet
Diskuse