Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2021 13:06
Čas čtení 2:27
Vojtěch Vanda

Tenistka Pcheng Šuaj se ukázala na veřejnosti. WTA videohovor nepovažuje za dostatečný důkaz, že je v pořádku

Tenistka Pcheng Šuaj se ukázala na veřejnosti. WTA videohovor nepovažuje za dostatečný důkaz, že je v pořádku
Zdroj: Clive Brunskill/Getty Images
NEWS ČÍNA PCHENG ŠUAJ
Uložit Uložené

Slehla se po ní zem poté, co obvinila ze znásilnění bývalého vysoce postaveného čínského funkcionáře.

„Proč ses ke mně musel vrátit a vzal jsi mě k sobě domů, kde jsi mě donutil k sexu?“ napsala tenistka a bývalá světová jednička ve čtyřhře Pcheng Šuaj na internet v příspěvku, který měl být adresován bývalému čínskému vicepremiérovi Čangu Kao-limovi. Hned poté, co se obvinění ze znásilnění objevilo na síti, bylo však smazáno a po čínské tenistce se slehla zem. Od 2. listopadu o ní tenisový svět nevěděl.

Tato situace zvedla vlnu nevole jak například u činovníků Ženské tenisové asociace, tak i u světových tenisových hvězd nebo Mezinárodního olympijského výboru, kteří požadovali po Číně jasné stanovisko, kde se Pcheng Šuaj nachází a zda je v pořádku.

Novinář čínského stranického média nyní zveřejnil na Twitteru videa, kde se tenistka objevila na veřejnosti. To, že Pcheng Šuaj žije, následně potvrdil i prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach, který měl s tenistkou telefonovat.

Doporučeno
„Znásilnil mě bývalý čínský vicepremiér,“ napsala čínská tenisová hvězda. Od té doby se s ní nedaří spojit „Znásilnil mě bývalý čínský vicepremiér,“ napsala čínská tenisová hvězda. Od té doby se s ní nedaří spojit 15. listopadu 2021 11:26
Domů
Sdílet
Diskuse