Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2021 11:26
Čas čtení 1:18
Tereza Šnajdrová

„Znásilnil mě bývalý čínský vicepremiér,“ napsala čínská tenisová hvězda. Od té doby se s ní nedaří spojit

„Znásilnil mě bývalý čínský vicepremiér,“ napsala čínská tenisová hvězda. Od té doby se s ní nedaří spojit
Zdroj: Flickr/Angel_Blue/volně k užití
NEWS ČÍNA PCHENG ŠUAJ
Uložit Uložené

Tenistka Pcheng Šuaj veřejně promluvila o znásilnění, kterého se na ní měl dopustit bývalý čínský vicepremiér Čang Kao-li. Její profil už na internetu nenajdeš.

K hnutí #MeToo se ženy v Číně začaly hlásit teprve před třemi lety a mnoha lidem přišlo podezřelé, že se žádné obvinění netýká Komunistické strany Číny a její vlády. Mlčení se rozhodla prolomit tenisová šampionka Peng Šuaj, která na sociální síť napsala, že ji znásilnil někdejší vicepremiér Čang Kao-li. Její obvinění vyvolalo plošnou cenzuru. Na internetu v Číně už její profil nenajdeš a nevyhledáš ani slovo „tenistka“, informuje CNN.

Doporučeno
Adele měla po rozvodu „strašlivé záchvaty úzkosti“ a zhubla 45 kilo. Řekla to v rozhovoru s Oprah Winfrey Adele měla po rozvodu „strašlivé záchvaty úzkosti“ a zhubla 45 kilo. Řekla to v rozhovoru s Oprah Winfrey 15. listopadu 2021 9:06

Peng Šuaj na sociální síti Weibo, čínské verzi Twitteru, napsala, že ji znásilnil někdejší vicepremiér Čang Kao-li. Vysoce postavený muž z Komunistické strany Číny měl tenistku během deseti let několikrát donutit k sexu, což však šampionka bohužel nemůže ničím podložit, neboť nemá žádné důkazy.

Domů
Sdílet
Diskuse