Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. prosince 2021 17:08
Čas čtení 0:53
Ivan Koribanič

V domě muže našli policisté během razie fotku zmizelé Madeleine McCann. S případem ale zřejmě nic společného neměl

V domě muže našli policisté během razie fotku zmizelé Madeleine McCann. S případem ale zřejmě nic společného neměl
Zdroj: Getty Images/Handout/Handout
NEWS MADELEINE MCCANN
Uložit Uložené

Přestože šlo o první stopu za celou dobu, policie následně zjistila, že šlo o falešný poplach.

Po více než 14 letech od zmizení tehdy pouze 3leté Madeleine McCann objevili irští policisté stopu, o které se domnívali, že by mohla vést k jejímu nalezení, píše Mirror. Anonym totiž v této souvislosti upozornil policii na jistého muže z irské části Donegal.

Policie provedla v jeho domě razii, při které zajistila fotografii malé Madeleine McCann. Fotka byla zavěšena na zdi jako obraz. Policie následně upozornila Interpol, aby celou situaci prověřil. Při kontrole pohybu muže v době, kdy se 3. května 2007 v Portugalsku dívka ztratila, vyšetřovatelé zjistili, že mezi nimi neexistovalo žádné spojení. Muž v té době v Portugalsku nebyl.

Doporučeno
Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým 7. srpna 2019 17:13

„Byla to rozsáhlá operace, protože po podnětu jsme se báli, aby muž nezničil všechny potenciální důkazy, které jsme se pokoušeli shromáždit. Nikdo však nebyl připraven na obraz Maddie McCann. V celém kontextu to vyznělo velmi zvláštně. Proto jsme provedli všechny kontroly,“ uvádí policie. Zároveň dodala, že je spokojena s tím, že muž neměl s tímto případem nakonec nic společného. Policie během prohlídky zajistila řadu důkazů včetně notebooku.

Madeleine McCann byly jen tři roky, když se během rodinné dovolené v Portugalsku ztratila. Její rodiče Kate a Gerry McCann nechali dívku spolu s jejími sourozenci spát v přízemním bytě v letovisku Praia de Luz. Zmizení dívky je jedním z největších případů pohřešovaných osob. Do dnešního dne nemá policie žádné stopy, které by jakkoli směřovaly k Madeleine.

Domů
Sdílet
Diskuse