Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. prosince 2021 12:23
Čas čtení 0:37
Kamila Šebestová

Ozbrojený muž pronikl na pozemek hradu Windsor. Britská královna tam slaví Vánoce

Ozbrojený muž pronikl na pozemek hradu Windsor. Britská královna tam slaví Vánoce
Zdroj: TASR/AP
NEWS VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Muže se podařilo policii zatknout. 95letá královna Alžběta je tedy v bezpečí.

Policie v sobotu zatkla 19letého ozbrojeného muže, který pronikl na pozemek královského sídla hradu Windsor. Britská královna Alžběta tam momentálně slaví vánoční svátky, informuje televize Sky News. Muž se tam měl dostat kolem 8:30 ráno. Jeho identitu zatím neprozradili, známo je jen to, že pochází ze Southhamptonu.

Doporučeno
Kate Middleton si zahrála během vánočního koncertu v televizi. Na klavíru doprovázela zpěváka Toma Wolkera Kate Middleton si zahrála během vánočního koncertu v televizi. Na klavíru doprovázela zpěváka Toma Wolkera 26. prosince 2021 7:47

Muž se dostal na vnější pozemek Windsorského hradu, nepodařilo se mu však proniknout do žádné z budov. Podle Sunday Mirror bezpečnostní kamera zachytila ​​muže s kuší v ruce. Policie ale zatím nepotvrdila, o jakou zbraň přesně šlo. Podle některých zdrojů muž vyšplhal na plot pomocí žebříku, tyto informace však zatím také nejsou potvrzeny.

95letá královna Alžběta tráví vánoční svátky na hradě Windsor kvůli špatné pandemické situaci v zemi. Obvykle je totiž ve svém sídle v Sandringhamu. Ve Windsoru tráví čas se synem Charlesem a jeho manželkou Camillou. Obyvatelům Velké Británie poslala včera vánoční vzkaz. V uplynulých dnech také truchlila za zesnulým princem Philipem, na kterého vzpomíná ve svém projevu.

Domů
Sdílet
Diskuse