Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. ledna 2022 16:30
Čas čtení 4:26
Tímea Krauszová

Harry Potter 20. výročí: Návrat do Bradavic doprovázejí slzy a vzpomínky na první lásky i skutečné herecké výzvy

Harry Potter 20. výročí: Návrat do Bradavic doprovázejí slzy a vzpomínky na první lásky i skutečné herecké výzvy
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER
Uložit Uložené

Po takové době? Vždy. Uběhlo dvacet let od prvního filmu o Harrym Potterovi, a na počest výročí vznikl film z nostalgického setkání herců a štábu.

Accio, vzpomínky! Nový rok mohli filmoví fanoušci oslavit pohledem na své oblíbené kouzelníky. Na platformách HBO měl premiéru očekávaný retrospektivní speciál Harry Potter 20. výročí: Návrat do Bradavic, který vznikl u příležitosti výročí prvního z osmi filmů čarodějnické ságy, Harry Potter a Kámen mudrců.

Téměř stominutový dokument střídá známé scény z filmů s pohledem za kameru a také s rozhovory s herci a režiséry, kteří nám přirostli k srdci. Potterovský reunion si fanoušci žádali už dlouho, a po loňském setkání Přátel HBO konečně vyslyšelo i toto přání.

Doporučeno
Recenze: Přátelé jsou zase spolu a celý svět je miluje. V nové speciální epizodě dojali diváky až k slzám Recenze: Přátelé jsou zase spolu a celý svět je miluje. V nové speciální epizodě dojali diváky až k slzám 28. května 2021 8:36

První minuty reunionu jsou přesně takové, jaké jsme očekávali. Sledujeme několik známých hvězd, které dostanou zvací dopis, stejný jako dopisy jedenáctiletých dětí, které byly přijaty do Bradavic. Vidíme Daniela Radcliffa, který se prochází Příčnou ulicí, Emu Watson, která vstupuje do Velké síně a několik dalších herců. V jedné ruce hůlka a ve druhé kapesníčky, neboť už na úvod je jasné, že tvůrci tě chtějí dojmout. Scénami se rozléhá nostalgie a sladké vzpomínky, a je na nich něco uspokojivého.

Harry Potter
Zdroj: HBO

Sledujeme přeci jen postavy, na kterých jsme vyrostli, a kterými jsme „nakazili“ i naše rodiče či přátele. Ozve se známá hudba, ukáží nám známé prostory a úsměv se nám nenápadně vkrade na rty dříve, než si toho všimneme. Značně chronologicky sledujeme scény z osmi filmů, na střídačku s rozhovory s režiséry a herci, který zmiňují, co pro ně svět Harryho Pottera představoval.

Kromě toho vidíme i několik zákulisních záběrů, ale ne všechny z nich jsou nové. Podobně ani historky, které si herci mezi sebou sdílejí, nejsou úplně překvapivé či nové pro skalní fanoušky.

Harry Potter
Zdroj: HBO

Anekdotu o domácím úkolu, který hlavnímu triu zadal režisér Alfonso Cuarón (Harry Potter a Vězeň z Azkabanu), jsme slyšeli milionkrát. (Tři protagonisté splnili zadání přesně tak, jak by ho splnila i jejich postava: Emma Watson odevzdala 12stránkovou esej, Daniel Radcliffe vše vtěsnal na 1 stranu, ačkoli spisovatelka k tomu potřebovala několik knih, a Rupert Grint prostě nic neodevzdal).

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 108428 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse