Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2021 8:36
Čas čtení 4:33
Tímea Krauszová

Recenze: Přátelé jsou zase spolu a celý svět je miluje. V nové speciální epizodě dojali diváky až k slzám

Recenze: Přátelé jsou zase spolu a celý svět je miluje. V nové speciální epizodě dojali diváky až k slzám
Zdroj: HBO GO/Priatelia: Zase spolu
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Herci z našich oblíbených Přátel se po letech znovu setkali.

Přátelé jsou po 17 letech zpět. Sice pouze na necelé dvě hodiny, ale opět jsme se ocitli ve zřejmě nejslavnějším obýváku všech dob, a přestože jsme to mohli už na základě traileru tušit, setkání hlavních postav v nás vyvolalo pocit nostalgie. Přesně tak, jak se to od reunion epizody vlastně očekávalo.

O možné speciální epizodě, filmu, pokračování nebo spin—off sérii se debatovalo dlouhá léta. Každou možnost producenti Kevin Bright, Marta Kauffman a David Crane zarytě odmítali, protože příběhy hlavních postav zakončili tak, jak chtěli, a otevírat je nově by bylo riskantní. Nakonec ale našli elegantní způsob, jak to udělat jinak. Nezabránila tomu už ani pandemie.

Premiéra speciální epizody Přátelé: Zase spolu (Friends: The Reunion) byla 27. května 2021. Článek jednoznačně obsahuje spoilery. Pokud Přátele miluješ a chystáš se díl zhlédnout právě teď, připrav se na záplavu emocí.

Priatelia, Friends, reunion
Zdroj: HBO GO/Priatelia: Zase spolu

Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry a David Schwimmer se vracejí do studia Stage 24, jednoho ze studií společnosti Warner Bros. v kalifornském Burbanku, ve kterém se ikonický komediální seriál původně natáčel. Poprvé je hvězdná šestka opět spolu a my jsme se nemohli dočkat, až se na speciální epizodu podíváme. Seriál Přátelé nejenže odstartoval jejich kariéry, ale podle jejich vlastních slov položil základy pevného přátelství, které jim vydrželo dodnes.

Speciální epizoda trvá jednu hodinu a 40 minut, během kterých se střídá několik věci. V první řadě je to improvizované setkání herců, kteří se vítají, vzpomínají na staré dobré časy, a když sedí na Moničině gauči, divák má při sledování dojem, že je ve známé obýváku spolu s nimi.

Domů
Sdílet
Diskuse