Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2022 15:30
Čas čtení 1:00
Tereza Šnajdrová

Omikron tvoří v Česku 35 % případů. V některých regionech i víc, uvádí SZÚ

Omikron tvoří v Česku 35 % případů. V některých regionech i víc, uvádí SZÚ
Zdroj: TASR – Milan Kapusta
NEWS KORONAVIRUS OMIKRON
Uložit Uložené

Za týden by omikronem mohlo být nakaženo až 50 % pozitivně testovaných.

Podle Státního zdravotnického ústavu se v Česku začíná do popředí dostávat koronavirová varianta omikron. Ta byla ve středu odhalena u 35 % nakažených koronavirem, avšak v některých regionech by podle SZÚ mohl být poměr i vyšší. Omikron by v Česku mohl dominovat již od 13. ledna, neboť se rychleji šíří a je nakažlivější, varují odborníci.

Doporučeno
Omikron: Jaké jsou příznaky a co vše zatím víme o rapidně se šířící variantě koronaviru Omikron: Jaké jsou příznaky a co vše zatím víme o rapidně se šířící variantě koronaviru 6. ledna 2022 9:27

Za poslední den odběru, ke kterému máme k dispozici i data z Ústavu zdravotnických informací a statistiky, tedy k 5. 1. 2022, celková prevalence neboli počet pacientů s daným onemocněním v určitém okamžiku, vychází na 35 % varianty omikron celkově v ČR,řekla mluvčí SZÚ Štěpánka Čechová.

Domů
Sdílet
Diskuse