Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2022 14:06
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Ivan Bartoš obhájil post šéfa Pirátů (Aktualizováno)

Ivan Bartoš obhájil post šéfa Pirátů (Aktualizováno)
Zdroj: Česká pirátská strana
NEWS ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA IVAN BARTOŠ
Uložit Uložené

Pirát Ivan Bartoš zůstává v čele strany.

Česká pirátská strana v sobotu na jednání celostátního fóra volila nové vedení. O post šéfa strany se ucházeli čtyři kandidáti, a sice dosavadní předseda Pirátů Ivan Bartoš, jeho hlavní protikandidát a senátor Lukáš Wagenknecht, Janka Michailidu a David Witosz. Bartoš nakonec místo obhájil a zůstává i nadále v čele strany.

Staronový šéf strany Bartoš v druhém kole volby získal 662 hlasů. Jeho protikandidáta Lukáše Wagenknecha podpořilo 265 straníků.

„Chtěl bych poděkovat všem Pirátkám a Pirátům, kteří se znovu rozhodli zvolit mě svým předsedou. Velice si toho vážím a udělám vše, abych ve mě vloženou důvěru nezklamal. Čeká nás řada vnitrostranických úkolů, ale hlavně práce pro 10 milionů občanů a prosazování našeho programu,“ uvedl Bartoš po volbě.

Doporučeno
Hodně lidí se cítí samo a díky mojí hudbě budou vědět, že je nás víc, že v tom nejsou sami, říká zpěvačka Karin Ann (Rozhovor) Hodně lidí se cítí samo a díky mojí hudbě budou vědět, že je nás víc, že v tom nejsou sami, říká zpěvačka Karin Ann (Rozhovor) 8. ledna 2022 7:00

Bartoš po svém znovuzvolení dodal, že důvěra, kterou do něj straníci vložil, je pro něj opět velkou výzvu, které se však nebojí. Poděkoval také všem dalším kandidátům.

Kromě samotného předsedy strany se v sobotu volili také místopředsedové. Těmi byli zvoleni Martin Jiránek, Blanka Charvátová, Hana Hajnová a Marcel Kolaja. Dosavadní místopředsedové Olga Richterová či Radek Holomčík se o pozici neucházeli.

Domů
Sdílet
Diskuse