Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2022 18:17
Čas čtení 0:41
Ilona Hobzová

Tereza H. zůstává v Pákistánu, úřady jí stále nevydaly výjezdní víza

Tereza H. zůstává v Pákistánu, úřady jí stále nevydaly výjezdní víza
Zdroj: ČTK/AP/K.M. Chaudary
NEWS TEREZA H.
Uložit Uložené

Tereza H. musí počkat, než skončí odvolací řízení.

Tereza H. už několik měsíců čeká na to, až bude moci opustit Pákistán. Přestože jí úřady vrátily pas i osobní věci, do Česka stále nemůže. K návratu do vlasti totiž potřebuje také výjezdní doložky. Nyní tak čeká, až bude ukončeno odvolací řízení. Informaci přinesl server TN.cz.

Doporučeno
Studenti Právnické fakulty UK se bouří. Vadí jim přístup vedení k ženám i přednáška o údajném negativním dopadu emancipace žen Studenti Právnické fakulty UK se bouří. Vadí jim přístup vedení k ženám i přednáška o údajném negativním dopadu emancipace žen 18. ledna 2022 8:00

V pondělí sice soud zamítl stížnost celníků ohledně propuštění Češky, dokud ale úřady nerozhodnou o udělení výjezdních doložek, musí Tereza H. zůstat v Pákistánu. „Mohu potvrdit, že ve věci bylo podáno odvolání k pákistánskému nejvyššímu soudu. Pákistánská strana rozhodla, že Tereza Hlůšková má povinnost setrvat v Pákistánu až do doby skončení odvolacího řízení,“ uvedla pro TN.cz mluvčí ministerstva zahraničí Lenka Do.

Podobně se pro TN.cz vyjádřil také Tomáš Zdechovský: „Úřady řekly, že dokud se definitivně nerozhodne o stížnosti celníků, tak Tereze nebudou vydána její výjezdní víza. Bez nich nemůže opustit Pákistán,“ uvedl europoslanec.

Tereza H. byla zproštěna obžaloby loni v listopadu. Její návrat do Česka je od té doby stále nejistý. Naposledy ho v prosinci zkomplikovala pákistánská celní správa, která se rozhodla podat odvolání proti jejímu propuštění.

Domů
Sdílet
Diskuse