Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je PR zpráva společnosti Effectix.
2. února 2022 15:17
Čas čtení 3:52
Sponzorovaný obsah

Jak snadno kombinovat oblečení? Praktické tipy na vyladěné outfity

Jak snadno kombinovat oblečení? Praktické tipy na vyladěné outfity
Zdroj: CCC
MÓDA FASHION TIPY
Uložit Uložené

Dělá vám problém vytvořit harmonický vzhled? Naučte se, jak jednotlivé modely oblečení kombinovat a ulehčete si každodenní rozhodování, co na sebe!

Stylová kombinace oblečení vám dodá více než jen skvělý vzhled. Pozitivně ovlivní také váš celodenní pocit a nakopne vaše sebevědomí. Pokud ráno sáhnete po náhodném tričku a páru kalhot, nemusíte se ve svém outfitu nakonec cítit moc dobře. Když si ale vyberete záměrně a vytvoříte vkusnou kombinaci, odrazí se to i navenek na vaší náladě. Pochvalné komentáře okolí budou pak už jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Proč se učit správné kombinace oblečení?

Móda je hravá, spontánní a dovoluje vám předvést světu svou osobnost. Úspěch nespočívá v tom, abyste se vešli do škatulek módních trendů, ale abyste vypadali dobře a začali si v oblékání více věřit. Jedním z benefitů, proč hledat správné kombinace, je i to, že omezíte nákupy oblečení, které se vám k ničemu nebude hodit. Ušetříte tak peníze i místo ve skříni.

Když budete mít variabilní šatník, budou se vám navíc jednotlivé kousky snadno kombinovat. Celkově pak budete mít oblečení méně, ale vytvoříte s ním mnohem více oufitů.

Kombinace barev oblečení

Základním vodítkem, které vede k hezkým kombinacím, je výběr vhodných barev. Jaké barvy vedle sebe vypadají dobře a jaké se k sobě vůbec nehodí? Můžete si všimnout, že u pestrého oblečení, se sami designéři ladících kombinací na jednom kousku většinou drží.

Doporučeno
Nudí tě bílé tenisky? Těchto 10 bot od Nike, adidas a dalších ti rozzáří outfit. Některé seženeš do 2 000 Kč Nudí tě bílé tenisky? Těchto 10 bot od Nike, adidas a dalších ti rozzáří outfit. Některé seženeš do 2 000 Kč 11. dubna 2024 10:00

Námořnickou modrou tak například často doprovází hnědá, bílá, černá, béžová nebo šedá. Červenou zas třeba béžová, modrá, béžová, bílá nebo černá. Jak je vidět, černá a bílá jsou neutrální barvy, které se hodí jako doprovod ke všem ostatním.

fashion
Zdroj: CCC

Tipy, jak si jednoduše poskládat stylový outfit

K tomu, abyste vytvořili atraktivní a nositelný outfit, vám stačí, když se budete řídit několika snadno zapamatovatelnými tipy:

Kombinujte neutrální barvy

Za neutrální barvy se kromě černé a bílé považuje ještě šedá, béžová, tělová, námořnická modrá a olivově zelená. Jedná se o tóny, které se mezi sebou netlučou, a měly by tak tvořit základ vašeho šatníku – bez ohledu na váš věk, pohlaví, typ postavy nebo barvu kůže. Můžete je snadno kombinovat navzájem i s ostatními barvami.

Držte se několika tónů stejné barvy

Pokud si poskládáte svůj outfit z několika kusů oblečení stejné barvy, ale v jiném tónu, je řeč o monochromatickém looku. Ještě zajímavějšího vzhledu docítíte, pokud k sobě poskládáte různé materiály.

Vsaďte na kontrast

Úspěch vám zaručí i volba kontrastních barev vrchní části oblečení, spodní části a bot. Nejjednodušší je doplnit neutrální barvy jedním výrazným kouskem, kterým může být tričko, kabát nebo boty.

Doporučeno
Vybíráme top 11 kabelek, kterými oživíš svůj jarní outfit a vydrží ti roky. Vsaď na pastelové barvy nebo asymetrii Vybíráme top 11 kabelek, kterými oživíš svůj jarní outfit a vydrží ti roky. Vsaď na pastelové barvy nebo asymetrii 8. dubna 2024 13:00

Využít můžete ale i komplementární barvy z barevného kruhu – pomůcky používající se pro vizuální posouzení barev mezi jednotlivými odstíny. Komplementární jsou v kruhu protilehlé barvy jako oranžová a modrá, žlutá a fialová, červená a zelená. Nemusíte přitom volit zrovna hned nejvýraznější odstíny. Oblečení vždy působí lépe v tlumenějších tónech.

Vybírejte si univerzální boty

Boty jsou důležitou součástí každého oufitu a jejich důkladný výběr se bohužel často přehlíží. Pokud nemáte chuť ani prostředky na to, abyste mohli vlastnit desítky párů, vybírejte si co nejuniverzálnější modely, které se vám budou hodit ke všemu. Vsaďte na minimalismus a jednobarevné kousky v neutrálních tónech.

Určitě se neobejdete bez elegantních kotníkových bot a sneakers. Ženy by si také měly pořídit alespoň jeden pár bot na vysokém podpatku k šatům. S touto základní výbavou si vystačíte u všech outfitů.

Sneakers se v černé, šedé a bílé barvě hodí ke všem typům sportovních a sportovně elegantních looků, dokonce i k šatům nebo k sukni. Pokud přemýšlíte, jak nosit kotníkové boty, odpověď je jednodušší, než možná čekáte. Kotníkové boty v hnědé a černé barvě najdou uplatnění u všech ležérních a elegantních oufitů, ke kterým si nemůžete vzít tenisky. Nejlépe ale kotníkové boty využijete k užším kalhotám s ohrnutými lemy nohavic.

Zohledněte roční období

Vhodné kombinace oblečení se mění také podle aktuálního ročního období. Do teplejších měsíců si na sebe můžete vzít méně vrstev ve světlejších barvách. Do zimy se naopak vybavte tmavšími barvami a jednotlivé kousky na sebe vrstvěte více.

fashion, bag
Zdroj: CCC

Kombinace barev oblečení pro muže

Pokud se budete držet uvedených rad, vytvoříte s nimi obrovské množství slušivých outfitů. Neutrální barevné kombinace oblečení pro muže najdou uplatnění do práce, do školy, do posilovny i do města.

Doporučeno
Hledáš nejlepší tenisky na jaro? Nová kolekce tenisek Reebok právě dorazila do CCC. Osvěž svůj jarní outfit za skvělé ceny Hledáš nejlepší tenisky na jaro? Nová kolekce tenisek Reebok právě dorazila do CCC. Osvěž svůj jarní outfit za skvělé ceny 4. dubna 2024 16:00

Sportovní outfit například vytvoříte kombinací bílého trika a tělových tepláků v doprovodu bílých sneakers. Pokud budete chtít ležérnější styl, stačí top vyměnit za svetr a tepláky za chinos kalhoty. Elegance je na světě, pokud sneakers vyměníte za béžové kotníkové boty.

Monochromatický outfit využijete v business prostředí, kde jsou populární různé odstíny modré. Poskládejte k sobě například osvědčenou kombinaci tmavě modrých kalhot a světle modré košile. Stačí ji už jen doplnit černým kabátem, páskem a chelsea botami a můžete vyrazit do kanceláře.

Kombinace oblečení pro ženy

Kromě zmíněných barevných tipů, díky kterým ženy mohou jednoduše vytvořit harmonické ženské kombinace oblečení, je u dámských outfitů extrémně důležitá i vyváženost. Aby vaše postava zbytečně nezanikla, dávejte si pozor na kombinace pouze volných nebo pouze těsných kusů oblečení. Pokud volíte upnutý top, zkuste jej raději doprovodit volnějším spodním dílem. Naopak volný svetr, halenku nebo mikinu skvěle doprovodí třeba vypasované kalhoty či legíny.

fashion, man, woman
Zdroj: CCC

Jak nosit chelsea boty?

U většiny ležérních a elegantních outfitů představuje sázku na jistotu kombinace s chelsea botami. Jedná se o typ kotníkových bot, které charakterizuje pružná guma na obou stranách kotníku. Díky ní do nich snadno vklouznete i přes absenci zipů nebo šněrování.

Doporučeno
Nadčasové pohodlí – jaký model bot Tommy Hilfiger zvolit na jaře? Nadčasové pohodlí – jaký model bot Tommy Hilfiger zvolit na jaře? 3. dubna 2024 11:30

Chelsea boty jsou oblíbené hlavně pro svou univerzálnost. Nejen, že je nosí muži i ženy a vyrábějí se tak často v unisex variantách, ale hodí se také skoro ke všem městským outfitům. Vypadají skvěle k sukni, šatům, úzkým i širokým nohavicím a hezky doplní i bundu nebo kabát. Pokud si vyberete například černý hladký model bez ozdob, stane se stylovým a nepostradatelným doprovodem vašeho oblečení na celý rok.

Pokud občas váháte, jestli se daný kousek bude do vašeho outfitu hodit, soustřeďte se především na neutrální barvy a kontrast. Tyto dva principy vám ukazují tu nejjednodušší cestu k tomu, aby vaše kombinace oblečení vypadaly vždy skvěle a dodávaly vám pocit sebevědomí.

Domů
Sdílet
Diskuse