Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. února 2022 18:25
Čas čtení 1:00
Vojtěch Vanda

Během 48 hodin by mohla naplno začít invaze na Ukrajině, varují Spojené státy

Během 48 hodin by mohla naplno začít invaze na Ukrajině, varují Spojené státy
Zdroj: TASR/AP/Russian Defense Ministry Press Service
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA
Uložit Uložené

Stín hrozby se nad Ukrajinou začíná čím dál více zhmotňovat. Zatímco ruské jednotky dorazily do separatistických oblastí, Evropa a Západ se snaží jednat diplomaticky. Evropská rada ve středu schválila další sankce.

Do dvou dnů by mohla začít ruská invaze, varují Spojené státy Ukrajinu. Informaci, kterou tajné služby USA předaly přímo ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, získal a  zveřejnil Newsweek díky informaci od členů amerických tajných služeb. Podle dalších informací získaných monitorováním vzdušného prostoru mělo ruské letectvo narušit ukrajinský vzdušný prostor průzkumnými letouny.

Doporučeno
Ukrajina je připravena se bránit: Máme sice méně vojenské výbavy, ale můžeme povolat půl milionu zkušených veteránů Ukrajina je připravena se bránit: Máme sice méně vojenské výbavy, ale můžeme povolat půl milionu zkušených veteránů 23. února 2022 9:15

Newsweek potvrdil tuto informaci nejen z americké, ale také z ukrajinské strany. Zelenskyj tuto informaci údajně dostal. Pentagon se domnívá, že by při eskalaci konfliktu mohly následovat ruské nálety, mohly by být použity rakety s plochou dráhou letu a následná pozemní invaze. Vojenská operace Ruska by měla být komplexní.

Domů
Sdílet
Diskuse