Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2022 19:03
Čas čtení 1:17
Vojtěch Vanda

Aeronet a další dezinformační weby jsou zablokovány. Česko je vypnulo kvůli ochraně národní bezpečnosti

Aeronet a další dezinformační weby jsou zablokovány. Česko je vypnulo kvůli ochraně národní bezpečnosti
Zdroj: CZ.NIC
NEWS DEZINFORMACE RUSKO UKRAJINA
Uložit Uložené

Po konzultaci s bezpečnostními složkami státu se internetové sdružení CZ.NIC rozhodlo zablokovat známé české dezinformační weby kvůli dezinformacím spojeným s ukrajinským konfliktem.

Dezinformace je třeba omezit, shodla se vláda a bezpečnostní experty v pátek, a již nyní k tomu učinili další krok. Na její doporučení doménové sdružení CZ.NIC spravující weby s koncovkou .cz zablokovalo osm dezinformačních webů, které „ohrožují naši národní bezpečnost.“ Podle firmy se jedná i o weby Aeronet nebo Protiproud.

Doporučeno
Fiala: Děláme silné a jasné kroky. Na Ukrajinu půjdou peníze, krev a traumatické balíčky Fiala: Děláme silné a jasné kroky. Na Ukrajinu půjdou peníze, krev a traumatické balíčky 25. února 2022 17:14

Na tvrdém postupu proti dezinformacím trval již ve čtvrtek ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který ohlásil, že jeho rezort nepřetržitě pracuje na tom, aby se lživá propaganda v Česku, jež mohla nést například nepravdivé informace o konfliktu na Ukrajině, přestala šířit internetem. V pátek, na tiskové konferenci po jednání vlády, Rakušan uvedl, že tyto postupy byly uvedeny v praxi.

Domů
Sdílet
Diskuse