Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2022 15:00
Čas čtení 5:55
Ilona Hobzová

Filmové premiéry v březnu: Přichází Batman s Robertem Pattinsonem, akční Jason Statham i drama o osudu českých lyžařů

Filmové premiéry v březnu: Přichází Batman s Robertem Pattinsonem, akční Jason Statham i drama o osudu českých lyžařů
Zdroj: Warner Bros
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Přehled filmových novinek na měsíc březen.

Je začátek měsíce a s ním přichází do českých kin řada filmových novinek. Tou nejočekávanější je nový Batman. Na své si ale přijdou i fanoušci českého filmu nebo marvelovek. Premiéru má také dlouho očekávaný snímek Nejhorší člověk na světě nebo akční thriller, na kterém opět spolupracovali režisér Guy Ritchie a Jason Statham. 

The Batman

  • Česká premiéra: 3. 3. 2022
  • USA, 2022, 176 min
  • Režie: Matt Reeves
  • Hrají: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, Colin Farrell, Andy Serkis, Peter Sarsgaard, John Turturro a další

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců – Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona – a mezi svými spoluobčany se stal ztělesněním pomsty.

Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyle. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Ent.)

Podle prvních zahraničních recenzí půjde o jeden z nejpovedenějších batmanovských filmů. Agregátor recenzí Rotten Tomatoes v tuto chvíli zaznamenává 199 recenzí, které daly filmu v součtu 86 %. Průměrně má tedy známku 7,9 z 10

Betlémské světlo 

  • Česká premiéra: 10.3.2022
  • Česko, 2022, 100 min
  • Režie: Jan Svěrák
  • Hrají:  Zdeněk Svěrák, Daniela Kolářová, Vojtěch Kotek, Tereza Ramba, Ondřej Vetchý a další

Stárnoucímu spisovateli Karlu Šejnohovi už psaní nejde jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě, jejich postavy vylézají na denní světlo a dožadují se, aby autor pokračoval v ději. Všichni něco chtějí. Fotograf Matěj chce získat nedobytnou Vendulu z lékárny, pan Bohumil prosí, aby udělal zázrak, automechanik Bakalář by chtěl být léčitelem. Do toho vstupuje z reálného světa Šejnohova manželka, která si myslí, že už by měl psaní nechat a konečně se věnovat jí. (Bioscop)

Betlémské světlo, podle tvůrců komedie s prvky magického realismu, je dalším společným počinem Jana a Zdeňka Svěrákových. Do tvorby filmu poprvé promluvil také další z klanu Svěráků, Janův syn František, který se postaral o střih. O specifickou vizualitu filmu se postaral držitel osmi Českých lvů a dalších pěti nominací, fenomenální kameraman Vladimír Smutný.

Domů
Sdílet
Diskuse