Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. března 2022 8:38
Čas čtení 1:45
Radim Šlechta

Zešíleli, reaguje Drábová na ostřelování jaderné elektrárny. Johnson chce setkání OSN

Zešíleli, reaguje Drábová na ostřelování jaderné elektrárny. Johnson chce setkání OSN
Zdroj: Zaporizhzhia nuclear power plant/AP/TASR
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Toto jsou vyjádření politiků i expertů k nočnímu ostřelování největší jaderné elektrárny na světě.

Rusko ve večerních hodinách začalo ostřelovat jadernou elektrárnu na jihovýchdě Ukrajiny. V noci zde vypukl požár a ukrajinská strana upozorňuje na nebezpečí druhého Černobylu. Požár se podle ředitele již podařilo uhasit. Na Putinův krok reagují politici, umělci i vědci z České republiky i ze zahraničí. Podle prezidenta Volodymyra Zelenského je ostřelování jaderné elektrárny šíleným projevem terorismu.

Zeleneskyj ve videu, které na sociální sítě zveřejnil, upozorňuje na nebezpečí nového Černobylu, navíc připomněl, že žádný stát v historii jadernou elektrárnu neostřeloval. Pokud by došlo k explozi, byl by to podle Zelenského konec Evropy. 

Za naprosto šílené a neuvěřitelné považuje ostřelování jaderné elektrárny také česká předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová. Podle ní Rusové zešíleli. Upozorňuje ale, že Česká republika se nemá v současnosti čeho bát. „Chrání nás vzdálenost,“ napsala v pozdějším tweetu.

Domů
Sdílet
Diskuse