Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2022 12:30
Čas čtení 7:19
Martin Adam Pavlík

10 filmů, které tě v těchto náročných časech rozveselí a vykouzlí ti široký úsměv na tváři

10 filmů, které tě v těchto náročných časech rozveselí a vykouzlí ti široký úsměv na tváři
Zdroj: Sony Pictures Classics
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ FILMY TIP NA FILM
Uložit Uložené

Máš depresi z toho, co se momentálně ve světě děje? Po zhlédnutí těchto filmů budeš mít chuť znovu naplno žít. Dodají ti energii a sílu dále fungovat.

Zapomeň na chvíli na to, že v Evropě je válka, že pandemie koronaviru stále nezmizela. Vypni zprávy a alespoň na pár hodin si zkus odpočinout u dobrého filmu, který tě nakopne pozitivní energií. Určitě jsi i ty frustrovaný z toho, co se momentálně ve světě děje, a možná právě bojuješ s depresí.

Filmy, které ti představíme, ti pomohou na chvíli přijít na jiné myšlenky. Dodají ti energii a sílu dále fungovat. Zaručeně si je zamiluješ a budeš mít chuť pouštět si je vždy, když ti bude opět špatně, aby ses co nejrychleji dal znovu dohromady.

V našem seznamu najdeš komedie, road movies či romance, které tě rozesmějí i zahřejí u srdce. V Refresheru píšeme spoustu žebříčků a tipů na výjimečné snímky. Pokud ti naše články pravidelně pomáhají při výběru, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+, abychom ti mohli přinést ještě více kvalitního obsahu.

Pozor, článek může obsahovat spoilery.

1. Sing Street (režie: John Carney, 2016)

Kde si film můžeš pustit: Nemá ho žádná streamovací společnost, takže si ho za pár korun můžeš koupit nebo půjčit přes Google Play, Apple TV či Amazon.

Délka filmu: 106 minut

Hodnocení na IMDb: 7,9 z 10


Pokud nejsi fanouškem „jednodušších“ a stereotypních teenagerských komedií typu American Pie, Mean Girls či Road Trip a máš spíš chuť na něco inteligentnějšího, hlubšího a atmosféričtějšího, Sing Street bude přesně ten film, který tě na konci zahřeje u srdce.

Vypráví o dospívání, prvních láskách a prvních životních zkouškách s lehkostí a nadhledem, nenuceným humorem a se sympatickými postavami, s nimiž se okamžitě ztotožníš a budeš jim držet palce.


Irský režisér John Carney je absolutní mistr na takzvané feel good movies. Jeho specializací však jsou jednoznačně hudební komedie. Proto pokud tě Sing Street osloví, neváhej si pustit i snímky jako Once (2007) nebo Begin Again (2013). Nebudeš litovat.

2. Groundhog Day (režie: Harold Ramis, 1993)

Kde si film můžeš pustit: Nemá ho žádná streamovací společnost, takže si ho za pár korun můžeš koupit nebo půjčit přes Google Play, Apple TV či Amazon.

Délka filmu: 101 minut

Hodnocení na IMDb: 8,1 z 10

Jeden z nejkrásnějších filmů vůbec od režiséra kultovní science-fiction Ghostbusters. I v Groundhog Day najdeš skvělého Billa Murrayho, který střílí jednu hlášku za druhou a podmaní si tě svým charismatem už od prvních minut.

Doporučeno
Ovládne mysl Anny Geislerové a Tomáše Maštalíra temná síla? Do kin jde thriller Smršť od tvůrců Trhliny Ovládne mysl Anny Geislerové a Tomáše Maštalíra temná síla? Do kin jde thriller Smršť od tvůrců Trhliny 18. března 2024 14:00

Harold Ramis zde vypráví příběh zatrpklého, arogantního a cholerického televizního moderátora Phila Connorse. Ten dostává poměrně netradiční příležitost změnit své chování a být lepším člověkem.


Dostává se totiž do jakési časové smyčky a prožívá jeden a tentýž den stále znovu, až má pocit, že se zblázní. Jelikož už ví, co se mu ten den stane a koho potká, dokonce v jakém čase, mění své reakce, názory a snaží se ozvláštnit svůj harmonogram. Zároveň objevuje to, čeho se dlouhá léta bál – lásku.

3. The Apartment (režie: Billy Wilder, 1960)

Kde si film můžeš pustit: Nemá ho žádná streamovací společnost, takže si ho za pár korun můžeš koupit nebo půjčit přes Google Play, Apple TV či Amazon.

Délka filmu: 125 minut

Hodnocení na IMDb: 8,3 z 10

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 111490 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kterou trilogii by sis měl pustit, pokud chceš lépe porozumět mezilidským vztahům.
  • Ve které bláznivé hudební komedii si zahrál satana frontman kapely Foo Fighters Dave Grohl.
  • Ve kterém filmu si herečka Evan Rachel Wood zahrála partnerku o 40 let staršího a věčně nespokojeného, ​​zatrpklého starce.
  • Který muzikál tě zaručeně rozveselí.
  • Který z filmů najdeš na Netflixu.
Domů
Sdílet
Diskuse