Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2022 9:56
Čas čtení 1:01
Tereza Šnajdrová

Kanadské gymnastky se bouří. Sport je prý toxický a často v něm dochází k psychickému i sexuálnímu zneužívání

Kanadské gymnastky se bouří. Sport je prý toxický a často v něm dochází k psychickému i sexuálnímu zneužívání
Zdroj: Wikimedia Commons/Martin Rulsch/volně k použití
NEWS KANADA
Uložit Uložené

Kanadské gymnastky žádají o přezkoumání a vyšetření jejich sportu, který je prý velmi toxický a často v něm dochází k psychickému i sexuálnímu zneužívání. K výzvě se připojilo na 70 bývalých i současných gymnastek.

Kanadský sportovní svět se otřásá v základech, uvádí The Guardian. Více než 70 současných a bývalých gymnastek vyzvalo k vyšetření jejich sportu, který je podle nich velmi toxický a často v něm dochází k emocionálnímu a sexuálnímu zneužívaní. „Už nemůžeme dál mlčet,“ píší podle BBC gymnastky v dopise, k němuž se generální ředitel Gymnastics Canada Ian Moss odmítl vyjádřit.

Doporučeno
18letí Španělé dostanou příspěvek na kulturu. 400 eur mohou utratit za festivaly, koncerty i vinyly 18letí Španělé dostanou příspěvek na kulturu. 400 eur mohou utratit za festivaly, koncerty i vinyly 29. března 2022 7:42

Více než 70 kanadských gymnastek v pondělí zaslalo generální ředitelce Sport Canada Vicki Walker dopis, v němž popisují, jaká v jejich sportu panuje atmosféra. Ta je prý velmi toxická a často dochází k psychickému a sexuálnímu zneužívání, o kterém se ale mladé dívky bojí mluvit. Právě proto se k žádosti o prošetření sportu přidaly i bývalé sportovkyně, které se prý obávaly odplaty

Domů
Sdílet
Diskuse