Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2022 11:00
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

Ariana Grande přispěje 1,5 milionu dolarů na ochranu práv transgender osob

Ariana Grande přispěje 1,5 milionu dolarů na ochranu práv transgender osob
Zdroj: Getty Images/Robin Marchant
NEWS ARIANA GRANDE
Uložit Uložené

Zpěvačka Ariana Grande se spojila s platformou Pledge, pod níž založila nadaci Protect & Defend Trans Youth Fund, která bude finančně podporovat organizace poskytující přímé služby a obhajující práva transgender mládeže.

Zpěvačka Ariana Grande je známou podporovatelkou LGBTQ+ komunity a není proto divu, že se nyní spojila se společností Pledge a založila nadaci Protect & Defend Trans Youth Fund, která pomáhá s obranou práv transgender osob. Sama zpěvačka pak do nadace ihned vložila 1,5 milionu dolarů (tedy 33 milionů korun), informuje NME

Doporučeno
Nejlepší alba týdne: Red Hot Chili Peppers nepřekvapili, Miley Cyrus potěšila fanoušky a o slovo se hlásí i Harry Styles Nejlepší alba týdne: Red Hot Chili Peppers nepřekvapili, Miley Cyrus potěšila fanoušky a o slovo se hlásí i Harry Styles 1. dubna 2022 16:00

Populární zpěvačka Ariana Grande se spojila s platformou Pledge, která slouží k získávání finančních prostředků pro charity a založila pod ní nadaci Protect & Defend Trans Youth Fund, jež poskytuje přímé služby trans mládeži, jejíž právo je omezováno. 

Připojte se ke mně a přispějte do fondu, který jsem vytvořila s Pledge na podporu organizací poskytujících přímé služby a obhajujících práva trans mládeže! Právě teď jsou ve státní legislativě projednávány stovky hanebných návrhů zákonů, které se zaměřují na trans mládež a mají za cíl omezit jejich práva. Nadace poskytne finanční prostředky organizacím hájícím práva trans mládeže,“ napsala Grande na Instagramu.

Fond byl oficiálně spuštěn 31, března, tedy na Transgender Day Of Visibility. Jeho cílem je bojovat proti transfobní legislativě ve Spojených státech, kde jsou na některých místech práva transgender osob omezena. Sama zpěvačka pak do fondu přispěje částkou 1,5 milionu dolarů (tedy 33 milionů korun) a na Instagramu vyvěsila výzvu, aby se k ní přidali i její fanoušci. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ariana Grande (@arianagrande)

Domů
Sdílet
Diskuse