Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. dubna 2022 16:00
Čas čtení 4:55
Tereza Šnajdrová

Nejlepší alba týdne: Red Hot Chili Peppers nepřekvapili, Miley Cyrus potěšila fanoušky a o slovo se hlásí i Harry Styles

Nejlepší alba týdne: Red Hot Chili Peppers nepřekvapili, Miley Cyrus potěšila fanoušky a o slovo se hlásí i Harry Styles
Zdroj: Getty Images/Scott Dudelson
HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Přinášíme ti výběr těch nejlepších desek, které vyšly za poslední týden.

Je pátek a sleduješ náš web, aby ti neutekl náš tradiční výběr těch nejlepších desek, které tento týden vyšly? Pak pro tebe máme dobrou zprávu, Nejlepší alba týdne jsou tu, tak se usaď, popadni sluchátka a pusť se do čtení. Tento týden byl na nové desky bohužel slabší, ale i tak se nám podařilo vybrat čtyři počiny, které tě rozhodně potěší a přihodili jsme i jednu bonusovku. 

Nové desky tento týden vydali američtí rockeři Red Hot Chili Peppers, popová zpěvačka a televizní Hannah Montana Miley Cyrus, tiktoková hvězda Qveen Herby nebo třeba talentovaný rapper YoungBoy Never Broke Again. Ochutnat nám z nového alba dal i Harry Styles, kterého jsme do přehledu zahrnuli jako takový bonus, aby ti neutekla jeho novinka As It Was.

Doporučeno
Od 12 let v rapu na pódiu. Baví mě zažívat věci, v nichž si až sáhnu na život, a pak se z toho vypíšu, tvrdí Dreamdivenboy Od 12 let v rapu na pódiu. Baví mě zažívat věci, v nichž si až sáhnu na život, a pak se z toho vypíšu, tvrdí Dreamdivenboy 31. března 2022 8:30

Red Hot Chili Peppers – Unlimited Love

Když se řekne Red Hot Chili Peppers, vzpomeneme si na devadesátky, pokoj polepený plakáty z Bravíčka, potítka na zápěstí a zvuky Under the Bridge linoucí se z rádia. Tahle americká sebranka nám svůj nefalšovaný rock servíruje už od roku 1983 a nyní po šesti letech vydává nové album s názvem Unlimited Love. Podaří se dnes již téměř šedesátiletým muzikantům navázat na úspěch z let minulých?

 
Deska Unlimited Love sestává ze 17 songů, jejichž poslech ti zabere hodinu a 13 minut, takže se řadí k těm delším, u nichž hrozí, že posluchače mohou nudit. Novinku otevírá song Black Summer, který kapela vydala už před měsícem a na Spotify si vysloužil více než 27 milionů poslechů. Všichni se těšili, s čím američtí rockeři po šesti letech přijdou, fanoušci čekali, zda naskočí na vlnu trendu a dokáží i něčím překvapit, ale jak se zdá, Red Hot Chili Peppers se drží jenom toho, co už tak dobře znají.
 
Kapela vsadila na jistotu, pro ni typické melodie a kombinace zvuků, které posluchače sice potěší, avšak nijak nepřekvapí. To může být nevýhoda, ale možná také výhoda, kdy právě tuto konzistenci fanoušci Red Hot Chili Peppers milují. Za nejvýraznější počiny z alba Unlimited Love bychom označili Poster Child, funkovou Aquatic Mouth Dance, romantickou She’s a Lover či Let 'Em Cry, které rozhodně potěší ucho, ale jak se říká – méně je někdy více. Kdyby kapela desku lehce pokrátila a vystřihla pár balad, možná bychom se dočkali alba roku. To se však nekoná a Redhoty hodnotíme čtyřmi body z pěti.


Miley Cyrus – ATTENTION: MILEY LIVE

S novinkou, i když ne tak úplnou, se tento týden hlásí o slovo také americká herečka, zpěvačka a textařka Miley Curys. Ta vydává své vůbec první live album ATTENTION: MILEY LIVE a potěší především fanoušky, kteří již léta toužili po balíčku živáků, který mohou poslouchat i z pohodlí domova.

 
Toto není jen MOJE živé album, toto je NAŠE album! Na seznamu skladeb jsem spolupracovala s mými fanoušky! Zeptala jsem se VÁS, co chcete slyšet, a dala jsem dohromady show, ve které jsem se snažila splnit co nejvíce požadavků! Jsme v tom navždy spolu!napsala Miley Cyrus na Instagramu.
 
ATTENTION: MILEY LIVE obsahuje 20 skladeb v celkové délce hodina a 22 minut a najdeš na něm oblíbené hity jako Plastic Hearts, Party In The USA či Jolene, ale také zajímavé mash-upy v podobě úvodního tracku We Can’t Stop X Where Is My Mind? nebo třeba Wrecking Ball X Nothing Compares 2 U. Věříme, že tímto počinem dříve kontroverzní zpěvačka potěší jak věrné fanoušky, tak nové posluchače. I nám se tato deska líbí.


Qveen Herby – MAD QVEEN

Americká zpěvačka a rapperka Qveen Herby v začátcích působila v duu Karmin, s nímž vydala dvě studiová alba. Následně se pak od svého kolegy Nicka Noonana odpojila a v roce 2017 se vrhla na sólo dráhu, tentokrát již pod pseudonymem Qveen Herby. Debutové album vydala talentovaná zpěvačka až v roce 2021 a ihned si získala fanoušky po celém světě, které prostě baví její popové tóny kombinované s rytmy hip-hopu a rapu. Qveen Herby nezahálí a dnes vydává již třetí studiovou desku s názvem MAD QVEEN.

 
Při čtení těchto řádků si možná pomyslíš, že si o Qveen Herby nikdy neslyšel, ale pokud jsi aktivní na TikToku, určitě ti neutekly její skladby Sugar Daddy nebo Vitamins, které se na oblíbené sociální sítě staly virálními. Nová deska MAD QVEEN obsahuje pouze sedm skladeb, jejichž poslech ti zabere lehce přes 19 minut a jedno je jisté – u této novinky se nudit nebudeš.
 
MAD QVEEN startuje písní Mad Qveen Mantra, která je hravá, originální a svým způsobem také drzá, stejně jako sama zpěvačka. „Miluju způsob, jakým mě rozmazluješ, zlato. Nikdo jiný mě nemůže udělat správně, rozmazlujte mě, jako bych byl král, zlato,“ zpívá Qveen Herby v druhém singlu Spoil Me, u kterého prostě neudržíš nohy v klidu a už od prvních tónin budeš mít nutkání pokyvovat si hlavou do rytmu. Rapperka následuje trendy, a to jak po hudební stránce, tak i té textové a vychází jí to. Deska MAD QVEEN má skvělý náboj, je úderná a rozhodně tě bude bavit. „Jsi tak perfektní, bi*ch, nesnáším tě,“ vzkazuje ti v písni I Hate U Qveen Herby.


YoungBoy Never Broke Again – The Last Slimeto Sampler

Dalším umělcem, který rozhodně neusíná na vavřínech, je americký rapper YoungBoy Never Broke Again, který jen začátkem března vydal spolu s DaBabym desku Better Than You. Neuplynul ani měsíc a mladý muzikant svým fanouškům servíruje další album, které nese název The Last Slimeto Sampler a najdeš na něm 11 skladeb o celkové délce 30 minut. Uhodí YounBoy opět hřebíček na hlavičku, jako se mu to povedlo se songy WUSYANAME, Bandit nebo Make No Sense, které uslyšíš v každém druhém videu na TikToku?
 
Přestože se jedná již o rapperovu třetí letos vydanou desku (začátkem roku 2022 spatřil světlo světa počin Colors), síly mu rozhodně nedochází. YoungBoy Never Broke Again potvrzuje, proč je jedním z nejpopulárnějších zpěváků této doby, a to hned od prvního singlu 4KT Baby, který desku otevírá. „Nemůžu se dočkat, až tě nechám mrtvou se zas*aným štítkem na noze, d**ko. Žiju na špatné straně možností, děláme sračky, vím, že jsem ve válce,“ rapuje zpěvák za zvuků samopalu.
 
Deska je, stejně jako ty předchozí, jako tlakový hrnec, který napjatě posloucháš a jen čekáš, kdy vybuchne. Temné texty, šokující odhalení, svéráznost a špetka popových tónin dali vzniknout songům, u nichž budeš hltat každé YoungBoyovo slovo, každý jeho syntax a budeš nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak výbušný a naléhavý rap může být. Poslechni si The North Bleeding, melodičtější Wagwan nebo I Got The Bag, kterými určitě nešlápneš vedle a dej nám vědět, co si o této novince myslíš.


BONUS: Harry Styles – As It Was

Vzhledem k tomu, že byl tento týden na nové desky slabší, přinášíme ti jednu bonusovku v podobě nového songu a také klipu z dílny Harryho Stylese. Ten pro své fanoušky chystá nové album Harry’s House, na němž by mělo být hned třináct skladeb a které by mělo vyjít již 20. května. Aby Harry Styles svým příznivcům čekání urychlil, připravil si pro ně skladbu As It Was, kterou od dnešního dne najdeš jak na YouTube, tak na všech dalších streamovacích platformách.

 
As It Was je jedna z nejemotivnějších skladeb, kterou kdy Harry Styles vydal, ukazuje v ní svoji zranitelnější stránku a zároveň ti skrze její melodii dodá energie, která většině z nás v těchto pochmurných dnech chybí. „Harry, nejsi sám. Proč sedíš doma na zemi? Jaké prášky bereš? Zazvoní zvonek a nikdo nepřijde na pomoc,“ zpívá umělec za tónů synth-popu inspirovaných osmdesátými léty. Na novou desku Harryho Stylese se těšíme a po poslechu této novinky věříme, že ani ty nebudeš moct dospat.

Domů
Sdílet
Diskuse