Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2022 11:50
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

V Česku s koronavirem zemřelo už více než 40 tisíc lidí

V Česku s koronavirem zemřelo už více než 40 tisíc lidí
Zdroj: TASR/AP
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pandemie koronaviru je sice na ústupu, avšak stále přibývá těch, kteří nákaze nebezpečným virem podlehli. Během úterý počet zesnulých překonal další smutnou hranici a vyšplhal se na 40 022 obětí.

Nakažených koronavirem ubývá a jedno je jisté — pandemie je v Česku na ústupu. Přestože testovací místa hlásí kolem 3,5 tisíc nakažených denně, nebezpečnému viru stále lidé podléhají. V úterý padl nový smutný rekord, kdy se počet obětí přehoupl přes 40 tisíc. Podle Ministerstva zdravotnictví s covidem od začátku pandemie zemřelo 40 022 lidí.

Doporučeno
Předpověď počasí: Do Česka přišla studená fronta, která způsobila pokles teplot. Ve vyšších polohách bude sněžit Předpověď počasí: Do Česka přišla studená fronta, která způsobila pokles teplot. Ve vyšších polohách bude sněžit 20. dubna 2022 10:37

V úterý bylo v Česku provedeno 13 811 PCR a 7 289 antigenních testů, které nákazu koronavirem odhalily u 3 584 lidí. Čísla nakažených klesají, opatření se rozvolňují a jak se zdá, z nejhorší jsme prozatím venku.

Na nákazu nebezpečným virem však i nadále lidé umírají a v úterý padl nový smutný rekord. Počet obětí se přehoupl přes 40 tisíc a s koronavirem tak od začátku pandemie zemřelo 40 022 lidí. Dalších 1 076 nakažených je aktuálně v hospitalizovaných v nemocnicích.

Pandemii koronaviru už většina občanů vnímá jako méně závažné onemocnění, což se promítá i na zájmu o očkování. To k dnešnímu dni podstoupilo 6 866 904 lidí, přičemž pro posilující dávku si přišlo pouhých 4 134 183 osob. Právě očkování je přitom to nejúčinnější, co můžeme pro ochranu nás i našeho okolí udělat. Pokud tedy ještě nejsi naočkovaný, zaregistruj se co možná nejdříve, ať na podzim nebojujeme s další smrtící vlnou.

Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním COVID‑19
Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním COVID‑19 Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Domů
Sdílet
Diskuse