Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2022 10:37
Čas čtení 0:57
Tereza Šnajdrová

Předpověď počasí: Do Česka přišla studená fronta, která způsobila pokles teplot. Ve vyšších polohách bude sněžit

Předpověď počasí: Do Česka přišla studená fronta, která způsobila pokles teplot. Ve vyšších polohách bude sněžit
Zdroj: TASR/AP
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Poté co teploty v Česku minulý týden dosahovaly jarních 20 °C, přichází razantní ochlazení. Rtutě teploměrů klesnou až na -2 °C a přijdou i sněhové přeháňky, varuje ČHMI.

Duben se chýlí ke konci a ačkoli již měsíc panuje astrologické jaro, venkovní teploty tomu zatím příliš nenasvědčují. Poté, co jsme si užili poměrně teplé Velikonoce, se opět výrazně ochladí a ve vyšších polohách bude dokonce i sněžit, píše Český hydrometeorologický ústav. Oteplit by se zas mohlo až v druhé polovině příštího týdne.

Doporučeno
Chemikálie z opalovacích krémů se ukládají v mořské trávě. Středozemní moře je jich plné Chemikálie z opalovacích krémů se ukládají v mořské trávě. Středozemní moře je jich plné 20. dubna 2022 8:47

Počasí, které dnes panuje v Česku, rozhodně jaro nepřipomíná. Ovlivňuje jej tlaková níže nad východní Evropou, která zapříčinila pokles teplot a rtutě teploměrů ráno ukazovaly pouhých 4 až -2 °C.

Zpočátku dne bude polojasno, ojediněle mlhy, avšak během odpoledne začne přibývat oblačnosti, která přinese i sněhové přeháňky. Bílá pokrývka by měla padat především na horách, kde nejvyšší denní teploty budou dosahovat pouhých 3 °C. Na zbytku území se teploty budou pohybovat od 8 do 14 °C.

Tlaková níže nad východní Evropou bude ovlivňovat i počasí ve čtvrtek, kdy bude oblačno až zataženo, s dešťovými či sněhovými přeháňkami. Nejnižší denní teploty se budou pohybovat od 5 do -2 °C a ty nejvyšší mezi 11 až 15 °C. I ve čtvrtek můžeme očekávat sněžení, a to především v polohách nad 1 200 metrů.

Podobně bude také v pátek o víkendu, kdy se můžeš těšit na polojasno až zataženo a teploty kolem 13 až 17 °C. Přes noc však bude stále chladno a teploměry ti budou ukazovat pouhých 5 až 1 °C. V příštím týdnu by se pak počasí mělo konečně ustálit a zimní bundu budeš moci na pár měsíců uklidit.

Domů
Sdílet
Diskuse