Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2022 10:25
Čas čtení 1:00
Tereza Patočková

Vládě bude radit Aliance pro rodinu. Dlouhodobě usiluje o zachování nerovnosti LGBTQ komunity

Vládě bude radit Aliance pro rodinu. Dlouhodobě usiluje o zachování nerovnosti LGBTQ komunity
Zdroj: ČTK/Říhová Michaela
NEWS LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Aliance pro rodinu je známá prosazováním cisheteronormativní ideologie, usiluje o zachování manželství jako svazku muže a ženy a kriticky se staví k „genderové či duhové ideologii“ či rovnosti a posílení práv LGBTQ komunity.

Konzervativní Aliance pro rodinu minulý měsíc navázala spolupráci s ministerstvem práce a sociálních věcí. Organizace, která prosazuje ústavní definici manželství jako svazku muže a ženy a kriticky se staví k posílení práv LGBT+ lidí, resortu radí s rodinnou politikou. Zjištění přinesl Deník N.

„Aliance pro rodinu je zastoupena v pracovní skupině ke Koncepci rodinné politiky,“ sdělilo ministerstvo práce a sociálních věcí Deníku N. Resort začal se spolkem spolupracovat od března letošního roku v době, kdy do jeho čela nastoupil šéf KDU-ČSL Marian Jurečka.

Dle ministerstva se pracovní skupina pro Koncepci rodinné politiky ještě nesetkala. První jednání má naplánováno na konec května. 

Podle mluvčí ministerstva Evy Davidové se „vzhledem k šíři působnosti resortu jeví jako vhodné konzultovat dílčí témata s různými aktéry z terénu tak, aby byla zajištěna transparentnost,“ uvedla.

„Takto byla oslovena i Aliance pro rodinu ke konkrétní spolupráci na tématu, kterým se zabývá. Aliance pro rodinu byla letos v dubnu oslovena ke konzultaci Zprávy o plnění Koncepce rodinné politiky za rok 2021, zároveň byla oslovena do pracovní skupiny ke Koncepci rodinné politiky 2023–2028,“ sdělila Davidová.

Doporučeno
Intersex lidé nespadají do kategorií muž/žena. Pro společnost jsou neviditelní, přestože se jich rodí podobně jako zrzavých lidí Intersex lidé nespadají do kategorií muž/žena. Pro společnost jsou neviditelní, přestože se jich rodí podobně jako zrzavých lidí 17. dubna 2024 14:00

Aliance pro rodinu je známá prosazováním cisheteronormativní ideologie. Usiluje například o „ukončení státní podpory ideologiím znevažujícím roli rodiny a popírajícím přirozenou jedinečnost a komplementaritu mužů a žen“.

Dlouhodobě také prosazuje ústavní definici manželství jako svazku muže a ženy. Minulý týden v newsletteru zkritizovala kritizovala například to, že se společnost ČEZ přihlásila k podpoře diverzity. Dle Aliance pro rodinu LGBTQ komunita podporu v současné situaci nepotřebuje a zdůvodnila to například tím, že gayové mají údajně více peněz než „normální“ rodiny.

Domů
Sdílet
Diskuse