Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2022 15:08
Čas čtení 0:50
Barbora Volfová

Ruský propagandista Solovjov: Česko dodávalo zbraně nacistům, ve stejném duchu pokračuje na Ukrajině

Ruský propagandista Solovjov: Česko dodávalo zbraně nacistům, ve stejném duchu pokračuje na Ukrajině
Zdroj: Wikimedia/ Council.gov.ru/ volně k užití
NEWS DEZINFORMACE VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Ve videu se moderátor lživě opřel do České republiky.

Ruský televizní moderátor Vladimir Solovjov se během vysílání na nejsledovanějším ruském kanálu Rossija 1 opřel do Čechů. Ve svém pořadu řekl, že Česká republika před desítkami let vyzbrojovala německé nacisty, podporovala tak druhou světovou válku, stejným způsobem podle něj teď vyzbrojuje ukrajinskou armádu.

Současnou rusko-ukrajinskou válku označil za pokračování Velké vlastenecké války. Invazí na Ukrajině podle něj Rusko chce válku ukončit. Za Velkou vlasteneckou válku považují Rusové druhou světovou válku, informuje Český rozhlas.

Vladimir Solovjov je jednou z hlavních tváří ruských prokremelský médií a ztělěsněním Putinovy propagandy. Moderuje televizní show Prjamoj efir (Přímý přenos) a  svůj pořad Večer s Vladimirem Solovjovem na stanici Rossija 1.

„Podívejte se na Čechy, stejně jako opravovali a dodávali těžkou vojenskou techniku pro nacistické Německo, nyní to dělají pro Ukrajinu,“ řekl ve svém pořadu Solovjov.

20. dubna zase mluvil Solovjov o nové fázi války, která začala jako „zvláštní operace“ proti Ukrajině . Řekl, že tato nová fáze války bude proti „válečné mašinérii NATO i občanům zemí NATO“, Evropě a zbytku světa.

Domů
Sdílet
Diskuse