Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2022 8:00
Čas čtení 0:44
Tereza Šnajdrová

KLDR odpálila směrem do Japonského moře balistickou raketu

KLDR odpálila směrem do Japonského moře balistickou raketu
Zdroj: TASR/AP
NEWS KLDR SEVERNÍ KOREA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Severní Korea odpálila další balistickou raketu. Ta tentokrát směřovala do Japonského moře.

Severní Korea ve středu odpálila v rámci testu další balistickou raketu, tentokrát směrem do Japonského moře. Informace, o jaký typ rakety šlo, jak daleko doletěla a do jaké výšky vystoupala, však nejsou známy, píše CNN a jihokorejská agentura Yonhap.

Doporučeno
KLDR by použila atomové zbraně, pokud by ji napadla Jižní Korea, varuje sestra Kim Čong-una KLDR by použila atomové zbraně, pokud by ji napadla Jižní Korea, varuje sestra Kim Čong-una 5. dubna 2022 15:42

Severní Korea odpálila podle jihokorejského spojeného štábu další balistickou střelu, a to ve středu 4. května v 12:08 hodin tamního času. Raketa byla odpálena z oblasti Sunan poblíž Pchjongjangu a mířila směrem do Japonského moře. Tuto informaci potvrdila také japonská pobřežní stráž a stvrdila, že se jednalo o balistickou raketu. Bližší informace o tom, jak daleko raketa dolétla či jak vysoko vyletěla, však v tuto chvíli nejsou známy.

Letos se jedná již o čtrnáctý test, který Severní Korea provedla, a uskutečnil se ani ne týden před tím, než do úřadu nastoupí nový jihokorejský prezident Jun Sok-jol. Není jisté, zda odpálení balistické rakety souvisí se zvolením nového prezidenta nebo pouze potvrzuje slova severokorejského vůdce Kim Čong-una, který před pár dny prohlásil, že „Pchjongjang bude své jaderné síly vyvíjet co nejrychlejším tempem“.

Ve světě nyní panují obavy, že by Severní Korea mohla uskutečnit mezikontinentální test balistických raket či test jaderné nálože. 

Domů
Sdílet
Diskuse