Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2022 17:09
Čas čtení 0:30
Jakub Paulík TASR

FOTO: Nácvik přehlídky ruské armády v Moskvě

FOTO: Nácvik přehlídky ruské armády v Moskvě
Zdroj: TASR/AP/Alexander Zemlianichenko
ZAJÍMAVOSTI RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podívej se na fotografie z nácviku ruské vojenské přehlídky na Rudém náměstí.

Na Rudém náměstí v Moskvě v sobotu proběhl nácvik na pondělní vojenskou přehlídku. Rusko ji jako každý rok naplánovalo na 9. květen – Den vítězství Sovětského svazu nad nacistickým Německem.

Na záběrech ze sobotního nácviku můžeš mimo jiné vidět balistickou raketu RS-24 Yars, samohybná dělostřelecká vozidla, ruské kozáky, námořní jednotky a také pochodující ruské vojáčky.

Doporučeno
Putinova údajná přítelkyně Alina Kabajeva má být zahrnuta v novém balíčku sankcí EU Putinova údajná přítelkyně Alina Kabajeva má být zahrnuta v novém balíčku sankcí EU 7. května 2022 18:44

Na rozdíl od minulých let se jí z důvodu invaze Ruska na Ukrajinu nezúčastní žádní představitelé ze západních demokratických zemí, které odsuzují ruskou agresi. Předpokládá se, že ruský prezident Vladimir Putin by mohl k 77. výročí ukončení druhé světové války přijít s velkým prohlášením.

Někteří američtí a západní představitelé tvrdí, že oficiálně vyhlásí válku Ukrajině, díky čemuž by mohl povolat brance. Maďarský premiér Viktor Orbán však papeži Františkovi naopak řekl, že Putin 9. května válku ukončí.

Rudé náměstíRudé náměstíRudé náměstíRudé náměstí
Zobrazit galerii
(9)
Domů
Sdílet
Diskuse