Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2022 16:56
Čas čtení 1:16
Ivan Koribanič

Robert Lewandowski potvrdil odchod z Bayernu Mnichov, kde strávil 8 let

Robert Lewandowski potvrdil odchod z Bayernu Mnichov, kde strávil 8 let
Zdroj: TASR/AP
SPORT FOTBAL NĚMECKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Po remíze s Wolfsburgem 2:2 šel Lewandowski před sektor hostů – fanoušků Bayernu, kterým zatleskal. To se obecně dá interpretovat jako symbol rozloučení.

Útočník Bayernu Mnichov a momentálně jeden z nejlepších zakončovatelů na světě Robert Lewandowski chce opustit německý klub, píše Eurosport.

Mediální spekulace potvrdil i sám hráč po posledním zápase sezóny proti Wolfsburgu. „Dnes to byl pravděpodobně můj poslední zápas za Bayern. Nemůžu to říct s jistotou, ale je to velmi pravděpodobné. Svou smlouvu neprodloužím.“ Před zápasem se k tématu vyjádřil i sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžič. Ten potvrdil, že hráč požádal o odchod z klubu.

Po remíze s Wolfsburgem 2:2 šel Lewandowski před sektor hostů – fanoušků Bayernu, kterým zatleskal. To se obecně dá interpretovat jako symbol rozloučení.

Doporučeno
Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? 11. května 2022 7:00

Robert Lewandowski má smlouvu platnou do léta 2023. Potenciální zájemce tedy bude muset za útočníka zaplatit. Podle portálu transfermarkt je Lewandowského hodnota 50 milionů eur. Cena se odvíjí také od věku hráče, tedy 33 let. Jeho nejvyšší dosažená hodnota byla v roce 2018, tehdy měl Lewandowski hodnotu 90 milionů eur.

Mezi zájemce o jeho služby patří v současnosti španělská FC Barcelona. Ta však nedávno angažovala gabonského útočníka Pierra-Emericka Aubameyanga. Barcelona ještě neměla předložit žádnou konkrétní nabídku.

Doporučeno
Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc 13. dubna 2022 7:00

Robert Lewandowski přestoupil do Bayernu Mnichov z Borussie Dortmund v roce 2014. Za Bayern odehrál 374 zápasů, vstřelil v nich 344 gólů a přidal 72 asistencí. Dosáhl celkem 19 trofejí a 86 individuálních ocenění. Se svou „poslední sezónou“, jak ji hráč označil, se rozloučil ziskem trofeje pro nejlepšího střelce ligy.

Bayern Mnichov má jako současnou náhradu za Roberta Lewandowského Erica Maxima Choupo-Motinga z Ghany. Tomu je také 33 let. Kromě toho má klub na hostování i Holanďana Joshuu Zirkzeeho, 20letého útočníka, který by po odchodu Poláka mohl najít v klubu uplatnění. Mimo jiné se měl Bayern Mnichov zaměřit i na příchod Sadia Maného z Liverpoolu.

Domů
Sdílet
Diskuse