Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. května 2022 17:52
Čas čtení 1:24
Adam Novosad

VIDEO: Charles Leclerc rozbil vzácné Ferrari, ve kterém jezdíval Niki Lauda. Na domácím okruhu v Monaku opět úřadovala „kletba“

VIDEO: Charles Leclerc rozbil vzácné Ferrari, ve kterém jezdíval Niki Lauda. Na domácím okruhu v Monaku opět úřadovala „kletba“
Zdroj: Getty Images/Peter J Fox-Contributor
NEWS FORMULE 1 ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Charles Leclerc si na historické velké ceně v Monaku zajel ve formuli legendárního Nikiho Laudy.

Momentálně je lídrem celého šampionátu Formule 1, ale ani tento fakt jezdce Charlese Leclerca očividně nezbavil domácího prokletí z Monaka.

Na historické Velké ceně Monaco Historique si sedl za volant vzácného monopostu Ferrari 312, ve kterém kdysi jezdíval legendární Niki Lauda, ovšem v předposlední zatáčce monackého okruhu nezvládl řízení a naboural do bariéry, informují Motorsport a ESPN.

Charles Leclerc, F1, Ferrari
Zdroj: Getty Images/Peter J Fox-Contributor

Niki Lauda, který zemřel v roce 2019, je legendou Ferrari, ale v posledních letech před smrtí pomáhal rozvíjet zejména tým Mercedesu, jenž má na svém monopostu dodnes červenou hvězdu na počest ikonického závodníka.

Ferrari si na historický závod v Monaku přichystalo exemplář ze své bohaté sbírky, a tak se diváci mohli těšit na Leclerca jako domácího jezdce. Mladý Monačan však má na svém kontě neslavnou bilanci ze svého domácího okruhu, protože na něm zatím v F1 nedokázal dokončit ani jednu velkou cenu za poslední tři roky.

Fanoušci začali tento fakt postupem času nazývat „domácím prokletím“, které na Leclerca

opět dolehlo. Jezdec Ferrari si užíval slunečný den na trati, po které se proháněl v monopostu s dvanáctiválcovým motorem generujícím více než 500 koní, jenže podmínky na trati jej zradily v předposlední zatáčce La Rascasse.

Doporučeno
Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) 25. dubna 2022 7:00

Ve chvíli, kdy komentátoři vyprávěli o tom, jaký dětský sen si aktuálně Leclerc musí plnit za volantem, se Leclercovi na pneumatikách zachytil nános prachu, který v zatáčce zanechal předchozí incident, Monačan ztratil kontrolu nad monopostem a zádí vrazil do bariéry.

Na první pohled sice škody nebyly rozsáhlé, protože náraz rozbil jen zadní křídlo a Leclerc z místa nehody dokázal s monopostem odjet, pravdou však je, že samotné vozidlo používané v závodech F1 mezi lety 1965 až 1970 má hodnotu v desítkách milionů korun.

Mohlo by tě zajímat:
10 skvělých her na mobil - Některé jsou zdarma, některé za pár korun, ale každá z nich nabízí zábavu na dlouhé hodiny. 
Nejlepší romantické filmy na Netflixu
10 nejlepších filmů Toma Cruise
Domů
Sdílet
Diskuse