Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2022 12:30
Čas čtení 6:04
Dominik Vetrák

Nejlepší romantické filmy na Netflixu

FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY TOP FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Ať už se chceš pobavit, nebo okouzlit zamilovanými dvojicemi, tyto filmy tvou romantickou duši určitě potěší.

Valentýn je dávno za námi, ale na dobré romantické filmy se rádi podíváme kdykoli. V kinech je už často nehrají, a proto jsme se obrátili na Netflix, kde najdeš stovky kvalitních filmů, mezi kterými jsou i romantické komedie.

Některé filmy sami vyprodukovali, u jiných jen koupili licence ke streamování. To znamená, že dříve či později některé filmy z tohoto seznamu opustí katalog Netflixu. Pokud tě tedy něco ze seznamu zaujme, podívej se na to co nejdříve.

Pokud se ti líbí naše žebříčky, seznamy a tipy na filmy či seriály, jakož i přehledy kvalitního obsahu na streamovacích platformách, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+. 

Vedle názvu filmu najdeš údaj o jeho délce a průměrné hodnocení recenzentů na Rotten Tomatoes (RT). Jedná se o stránku, která sdružuje hodnocení profesionálních recenzentů, takže hodnocení mohou být trochu přísnější, než jaké bys dal těmto filmům ty.

Doporučeno
Mission Impossible 7 stojí téměř 300 milionů dolarů. Film není ani po letech dokončen, ale Tom Cruise do něj přidal ponorku Mission Impossible 7 stojí téměř 300 milionů dolarů. Film není ani po letech dokončen, ale Tom Cruise do něj přidal ponorku 12. dubna 2022 9:30

1. La La Land (2016, režie: Damien Chazelle)

Jak je dlouhý: 2 h a 8 min

Hodnocení na RT: 8,7 z 10

Herci: Ryan Gosling a Emma Stone

Režisér Damien Chazelle natočil po povedeném dramatu Whiplash úžasný romantický příběh, ale nikdo nečekal, že mu razantní změna žánru sedne tak dokonale. La La Landu se podařilo skloubit prvky muzikálu, dramatu a romantického filmu s retrostylem a vizuálem takovým způsobem, až často zapomínáme na to, že jde o muzikál. 

Některé dramatické scény mezi herci Ryanem Goslingem a Emmou Stone jsou totiž precizně zahrané a tak dobře natočené, až je divné, jak přirozeně vedle nich působí taneční a hudební čísla.

La La Land má nádhernou hudbu a díky skvělým technickým aspektům v čele s kamerou a střihem se mu podařilo dostat divákům pod kůži. 

Pokud nechceš koukat na film, dej šanci alespoň soundtracku:

2. Brokeback Mountain (2005, režie: Ang Lee)

Jak je dlouhý: 2 h a 14 min

Hodnocení na RT: 8,2 z 10

Hlavní herci: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Linda Cardelini, Anne Hathaway

Režisér Ang Lee natočil v roce 2005 odvážný a kontroverzní film. Pravděpodobně nebylo snadné přesvědčit hollywoodské producenty, aby natočili drama o homosexuálech se špičkovými herci. LGBT filmů tehdy totiž vznikalo mnohem méně než v současnosti. 

Film je osobní, emotivní a vykresluje homosexuální vztah mezi dvěma muži uvěřitelně a autenticky.

Doporučeno
RECENZE: Severance je zatím nejlepší seriál roku 2022 RECENZE: Severance je zatím nejlepší seriál roku 2022 10. dubna 2022 8:30

Děj vypráví o dvou moderních kovbojích, kteří se opijí a užijí si vášnivou noc. Když se po letech znovu setkají, zjistí, že to mezi nimi stále jiskří. Odmítají však přiznat svoji homosexuální orientaci, což je psychicky ničí a zároveň ubližuje jejich rodinám.

3. Silver Linings Playbook (2012, režie: David O. Russell)

Jak je dlouhý: 2 h a 2 min

Hodnocení na RT: 8,2 z 10

Herci: Robert De Niro, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper

Bradley Cooper hraje v tomto dramatu úspěšného muže Pata, který přijde kvůli psychickým problémům a depresím o všechno. Téměř rok stráví v psychiatrické léčebně a po návratu domů se ho ujmou jeho rodiče. Snaží se vrátit do společnosti a ke své ženě, ale během toho pozná záhadnou Tiffany (Jennifer Lawrence), která také trpí psychickými problémy.

Namísto toho, aby si život usnadňoval, nová známost mu ho ještě více komplikuje. Tiffany mu pomáhá dostat se zpátky k ženě a on jí na oplátku dělá tanečního partnera v soutěži. Oba si k sobě postupně hledají cestu a zjišťují, že štěstí, které hledali jinde, si už vytvářejí jeden pro druhého. 

Film se zabývá psychickými problémy a vykresluje i některá vztahová dilemata, která pro změnu nepůsobí jako typické klišé zápletky z romantických filmů. Třešničkou na dortu je skvělé herecké obsazení v čele s Lawrence a Cooperem, díky kterým tě bude vyvrcholení jejich příběhu zajímat od začátku do konce.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 113422 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Které romantické drama se Zendayou tě ​​emocionálně dostane.
  • Který skvělý romantický film s Julií Roberts musíš vidět (ne, není to Pretty Woman).
  • Ve kterém filmu hraje Emilia Clarke, přičemž nejsou tolik cítit její herecké (ne)schopnosti.
  • Ve kterém filmu tě rozpláče rozpadající se vztah Scarlett Johansson. 
  • Jak to dopadne, když se s kolegyní rozhodneš dát dohromady své šéfy, ale neplánovaně si při tom užiješ spoustu sexu.
Domů
Sdílet
Diskuse