Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2022 9:30
Čas čtení 6:36
Dominik Vetrák

Mission Impossible 7 stojí téměř 300 milionů dolarů. Film není ani po letech dokončen, ale Tom Cruise do něj přidal ponorku

FILMY A SERIÁLY MISSION: IMPOSSIBLE 7 TOM CRUISE
Uložit Uložené

Tom Cruise bojuje se studii, aby natočil co nejlepší možný film.

Tom Cruise je akční megahvězda, a jak sám řekl, natočením některých kaskadérských kousků pro filmovou sérii Mission: Impossible si splnil své dětské sny. Jedním z jeho snů bylo skočit na motorce z velké rampy a následně přistát na zemi s otevřeným padákem. To se mu také splnilo, jenže zdroje magazínu Variety tvrdí, že takové kaskadérské kousky výrazně navýšily rozpočet na natočení filmu. 

Producentská hollywoodská studia Paramount Pictures a Skydance Media musela za natočení zatím posledního dílu série z roku 2018 Mission: Impossible – Fallout zaplatit 190 milionů dolarů (plus drahou reklamní kampaň a další skryté náklady).

Doporučeno
RECENZE: Apollo 10 1/2 RECENZE: Apollo 10 1/2 6. dubna 2022 10:30

Extrémně předražené natáčení filmu Mission: Impossible 7

Natáčení nového pokračování Mission: Impossible 7 zatím stojí 290 milionů dolarů, přičemž stále není hotovo, takže se tato částka zřejmě ještě navýší. Jedná se o číslo po daňových úlevách, které filmové produkce dostávají od různých zemí. Města a země je udělují hollywoodským studiím, pokud v nich natáčejí filmy a vytvářejí tam pracovní místa. Proč je ale natáčení tak předražené? 

Jedním z faktorů je snaha Toma Cruise natočit stále šílenější a bláznivější akční scény se skutečnými výbuchy a kaskadérskými kousky. Bylo by levnější udělat je přes počítačové triky, ale Tom Cruise miluje adrenalin a své filmy chce točit poctivě, takže co se dá, natočí se štábem na skutečné kamery.

Náklady zvýšilo i to, že natáčení sedmé části mělo začít ve stejný den, kdy v severní Itálii v únoru 2020 začala přísná karanténa. Celý štáb se musel ze severních Benátek přesunout do jižnějšího Říma. Tam ale produkci čekaly ty samé problémy, takže natáčení znovu odložili a tvůrci museli vymyslet úplně jiné scény a najít zemi, ve které film natočí. 

Pandemie způsobila obrovské problémy a zvýšení nákladů. Studia musela například platit za ubytování štábu a herců a čekala, co bude dál. 

Problematické byly také dodávky materiálu k vytvoření kulis a natáčecích placů. Export ze zemí se kvůli pandemii zkomplikoval a ceny vzrostly natolik, že i koupě řeziva byla najednou velkým problémem. Navíc se Tom Cruise i režisér Christopher McQuarrie údajně nakazili koronavirem a režiséra prý museli hospitalizovat. 

Mission: Impossible 7
Zdroj: Paramount Pictures

Pojišťovna se snaží vycouvat z vyplacení zvýšení nákladů způsobených pandemií

Studia Paramount Pictures a Skydance Media doufala, že zvýšené náklady uhradí pojišťovny, jenže pandemie a virus byly tak specifické, že to pojišťovny odmítly.

Studio Paramount Pictures nakonec federální státní pojišťovnu v srpnu loňského roku zažalovalo. Soud zatím nijak nerozhodl, a tak pojišťovny studiím za náklady spojené s pandemií stále nic nezaplatily.

Doporučeno
Bruce Willis skončil s herectvím. Toto je jeho 10 nejlepších filmů, které musí vidět každý fanoušek Bruce Willis skončil s herectvím. Toto je jeho 10 nejlepších filmů, které musí vidět každý fanoušek 31. března 2022 17:30

Premiéry sedmé a osmé části se mezitím několikrát přeložily. Současný čtvrtý odklad určil premiéry pro Mission: Impossible 7 na 14. července 2023 a pro osmou část na 28. června 2024. Podle informací portálu Variety za to kromě pandemie může i fakt, že sedmička končí scénou, která děj posouvá do dalšího filmu.

Herec a producent Tom Cruise se údajně chce ujistit, že přechod mezi filmy bude plynulý, proto chtěl, aby byl snímek Mission: Impossible 8 hotov ještě před premiérou Mission: Impossible 7.

Mission Impossible
Zdroj: Paramount Pictures
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 113050 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Která část Mission: Impossible má být pro Toma Cruise a Ethana Hunta poslední.
  • Proč se rozpočet filmu nafoukl o cca 100 milionů dolarů.
  • Jak se Cruise připravuje na natočení šílených akčních scén.
  • Jakou speciální výplatu má Tom Cruise.
  • Proč se Tomu Cruisovi nedá říct ne.
  • Proč jsou vztahy USA s Čínou kritické pro úspěch blockbusterů.
Domů
Sdílet
Diskuse