Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2022 8:38
Čas čtení 0:45
Radim Šlechta

U Kyjeva v masovém hrobě objevili tělo mrtvého Čecha. Našli u něj i doklady

U Kyjeva v masovém hrobě objevili tělo mrtvého Čecha. Našli u něj i doklady
Zdroj: TASR/AP
NEWS UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Devětatřicetiletý muž údajně šel na Ukrajinu dělat dobrovolníka.

V jednom z hromadných hrobů u Makariva na Ukrajině bylo nalezeno tělo mrtvého Čecha. Dokumenty, které byly v hrobě společně s těly, patří devětatřicetiletému řidiči kamionu, který šel na Ukrajinu dělat dobrovolníka. Na Ukrajině pracoval ještě před válkou. O nalezení těl informoval ukrajinský server Pravda. Ministerstvo zahraničí ČR případ potvrdilo pro server iDNES.

Podle Andreje Nyebitova, šéfa policie Kyjevské oblasti, byly na místě střeleny dvě osoby do hlavy a jedna do břicha. „Na místě pohřbu byly nalezeny doklady jednoho z mrtvých – českého občana. Má stejné údaje. Další dvě osoby nebyly v tuto chvíli identifikovány, ale byly v civilním oblečení. Budeme pátrat po okolnostech jejich zmizení na území Ukrajiny,“ řekl Nyebitov.

Doporučeno
Znásilnění by se již brzy mohlo dočkat nové definice. Politických stran jsme se zeptali, jak by mohla znít Znásilnění by se již brzy mohlo dočkat nové definice. Politických stran jsme se zeptali, jak by mohla znít 16. května 2022 11:30

Již na začátku května psal o zmizení českého dobrovolníka server Voxpot. Podle svědectví reportérů Magdalény Slámové a Vojtěcha Boháče, kteří na Ukrajině pobývali, se podařilo najít pouze auto s technickým průkazem a obrázkem s Pannou Marií. Doklady devětatřicetiletého řidiče se najít nepodařilo. Své rodině se přestal ozývat na začátku května.

Podle ukrajinské Pravdy přerušil Čech kontakt 3. května. Jednalo se o devětatřicetiletého řidiče kamionu, který na Ukrajinu po vypuknutí války dobrovolně nastoupil jako dálkový voják. Doma nechal muž manželku a bratra.

Domů
Sdílet
Diskuse