Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2022 v 8:06
Čas čtení 0:47
Radim Šlechta

V Jablonci nad Nisou se do nemocnice dostalo 36 lidí, v domě byla cítit neznámá dráždivá látka

V Jablonci nad Nisou se do nemocnice dostalo 36 lidí, v domě byla cítit neznámá dráždivá látka
Zdroj: HZS Libereckého kraje
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Desítky lidí byly převezeny do nemocnice.

V úterý přibližně od půl sedmé večer zasahovali hasiči v panelovém domě v Jablonci nad Nisou. Oznamovatel zde cítil neznámou dráždivou látku. Hasiči evakuovali celkem patnáct lidí, do nemocnice odvezli už desítky lidí. Detekce látky stále probíhá. Hasiči o tom informovali na Twitteru.

K zásahu došlo v ulici Skelná. Oznamovatel cítil v domě dráždivou látku a hasičský sbor začal prověřovat, o co se jedná. Na začátku zásahu evakuovali hasiči celkem 15 lidí, kterým poskytli zázemí v autobuse Hasičského záchranného sboru. Tři nadýchané osoby si převzala záchranka. Ještě před půlnocí hasiči informovali, že v nemocnicích skončilo už šestatřicet lidí. 

Hasiči mezitím prověřovali hlavní i vedlejší vchod panelového domu a prováděli detekci nebezpečné látky. „Na místo události velitel zásahu povolal i chemickou laboratoř HZS ČR Lázně Bohdaneč, která disponuje rozšířenou detekcí nebezpečných látek. Spolupracujeme i s územní samosprávou,“ píší hasiči.

Doporučeno
Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? 3. května 2024 v 16:55

Detekci přerušili hasiči okolo druhé hodiny ranní. Detekční technikou se zatím v domě nepodařilo nic objevit. Panelový dům je uzavřený a střeží jej policie. Další kontrolní měření bude pokračovat.

Domů
Sdílet
Diskuse