Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2022 8:24
Čas čtení 0:39
Jakub Paulík

Joker 2 oficiálně potvrzen. Joaquin Phoenix si už s cigaretou v ústech čte scénář

FILMY A SERIÁLY JOKER 2 ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Dá se z pracovního názvu scénáře něco vyvodit?

Režisér Todd Phillips, který stál za prvním Jokerem z roku 2019, na svém instagramovém profilu zveřejnil záběr na scénář ke druhé části s pracovním názvem Joker: Folie à Deux.

Zároveň na sociální síť přidal fotografii s hlavním hereckým představitelem Jokera –⁠ Joaquinem Phoenixem. Ten si na snímku s cigaretou v ústech se zájmem listuje Phillipsovým scénářem, na kterém pracoval společně se Scottem Silverem.

Joker
Zdroj: Warner Bros.
Anketa:
Těšíš se na druhého Jokera?
Jasně, určitě bude skvělý.
Asi ano, ale mám své pochybnosti.
Ne, raději to měli ukončit jedničkou.
Jasně, určitě bude skvělý.
71 %
Asi ano, ale mám své pochybnosti.
19 %
Ne, raději to měli ukončit jedničkou.
10 %

Příběh pokračování je aktuálně neznámý a příliš mnoho nám nenapověděl ani pracovní název scénáře Folie à Deux. Podle National Library of Medicine se jedná o syndrom sdílení psychické poruchy. Ta se může „přenést“ na osobu, která má dlouhodobý a intenzivní kontakt pouze s psychicky nemocným člověkem a přisvojí si jeho bludy. O duševních problémech filmového Jokera si Refresher povídal i s psychiatrem Péterem Hunčíkem.

„Přestože film nám nedává jasné odpovědi, co realita je a není, podle toho, co jsme ve filmu mohli vidět, usuzuji, že jde o těžší formu psychopatie. Nemůžeme se divit, jak se postava Arthura vyvíjela, byl to důsledek toho, co zažívala,“ vysvětlil nám.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Todd Phillips (@toddphillips)

Domů
Sdílet
Diskuse