Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2022 v 17:17
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Photoshop bude přes web přístupný každému zdarma. Adobe testuje model „freemium“

Photoshop bude přes web přístupný každému zdarma. Adobe testuje model „freemium“
Zdroj: Unsplash/Onur Binay/volně k užití
NEWS MODERNÍ TECHNOLOGIE
Uložit Uložené

Společnost Adobe chystá internetovou verzi programu, zatím ji testuje v rámci Kanady.

Adobe chystá zpřístupnit webovou verzi Photoshopu zadarmo a pro všechny. V současnosti ji testuje na kanadském trhu. V budoucnosti by se ale „freemium“ Photoshop měl dostat i do zbytku světa. Internetovým uživatelům s účtem Adobe se odemknou základní funkce programu, některé pokročilé budou za platební branou. Informuje o tom The Verge.

Webová verze populárního programu na úpravu fotografií a tvorbu grafiky poprvé vznikla v říjnu loňského roku. Tehdy se záměrem propojit mezi sebou umělce, kteří měli k dispozici základní úpravy fotek a po uložení obrázku pak v projektech mohli jejich kolegové připojovat poznámky. Tehdy bylo potřeba dokument do prohlížeče nahrát, v současnosti je možné vytvořit nový dokument v rámci prohlížeče hned po přihlášení.

Adobe se uvolněním této verze Photoshopu podle svých slov snaží zpřístupnit základní prostředí programu těm lidem, kteří se o koupi zatím rozhodují. Společnost prý chce, aby si lidé mohli základní funkce nejprve libovolně dlouho testovat. „Osekaná“ verze má zároveň nalákat nové potenciální zákazníky.

Doporučeno
Nejlepší sluchátka na trhu? Letěla jsem do Londýna vyzkoušet sluchátka za 13 tisíc korun Nejlepší sluchátka na trhu? Letěla jsem do Londýna vyzkoušet sluchátka za 13 tisíc korun 18. července 2024 v 14:00

Společnost zároveň nesdělila, kdy přesně počítá s rozšířením freemium modelu do zbytku světa. Ve webové verzi ale stále testuje a rozšiřuje mnohé nástroje, mezi které patří například práce s křivkami, filtry, burn tool nebo dodge tool. Testuje se také možnost převedení vrstev na inteligentní objekty, které si zachovávají původní kvalitu i po aplikaci různých efektů.

Domů
Sdílet
Diskuse