Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2022 9:01
Čas čtení 0:57
Martin Adam Pavlík

Volodymyr Zelenskyj promluvil k divákům na festivalu Glastonbury. Tato válka nás nesmí zlomit, vzkázal davu

Volodymyr Zelenskyj promluvil k divákům na festivalu Glastonbury. Tato válka nás nesmí zlomit, vzkázal davu
Zdroj: TASR/AP/Yui Mok/PA
ZAJÍMAVOSTI VÁLKA NA UKRAJINĚ VOLODYMYR ZELENSKYJ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Festival Glastonbury se vrátil po dvouleté pandemické pauze.

Jak píše magazín Far Out, na hudebním festivalu Glastonbury v Anglii mohli diváci kromě oblíbených kapel vidět a slyšet prostřednictvím videohovoru i ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Ten promluvil k davu před koncertem kapely The Libertines.

Prezident požádal lidi, aby pomohli Ukrajincům, kteří jsou nuceni opustit své domovy, tím, že budou vyvíjet nátlak na politiky po celém světě. „Čím více lidí se k nám připojí v obraně svobody a pravdy, tím dříve skončí ruská válka,“ řekl Zelenskyj. „Žádám vás, abyste toto video sdíleli se všemi, kterým napadli jejich svobodu,“ pokračoval, přičemž dodal, že tato válka nás nesmí zlomit.

Doporučeno
Billie Eilish při vystoupení protestovala proti zrušení potratů. „Pro ženy v USA je to temný den,“ řekla Billie Eilish při vystoupení protestovala proti zrušení potratů. „Pro ženy v USA je to temný den,“ řekla 25. června 2022 12:46

Festival Glastonbury měl dvouletou pauzu vinou pandemie, patří však mezi akce, jejichž jasným heslem je mír a láska a zároveň patří mezi vůbec největší festivaly na světě. Proto se nelze divit, že ukrajinský prezident si vybral právě tuto událost, aby promluvil k co nejvíce lidem.

Na festivalu se však řešila i jiná palčivá témata. Jak informuje BBC, angažovaný projev později během svého setu přednesla i americká zpěvačka Billie Eilish, která odsoudila rozhodnutí Nejvyššího soudu USA ukončit ústavní právo na potrat.

Billie Eilish
Zdroj: Refresher/Filip Poreba


„Dnes je pro ženy v USA opravdu, ale opravdu temný den,“ řekla zpěvačka směrem k davu a následně zahrála píseň Your Power o starších mužích, kteří zneužívají svého postavení. 20letá zpěvačka na festivalu vystoupila jako vůbec nejmladší sólová headlinerka. Festival končí v neděli 26. června.

Domů
Sdílet
Diskuse