Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
19. července 2022 19:52
Čas čtení 0:29

Hladina Balatonu denně klesá o jeden centimetr. Neziderskému jezeru hrozí i úplné vyschnutí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Hladina Balatonu denně klesá o jeden centimetr. Neziderskému jezeru hrozí i úplné vyschnutí
Zdroj: Balaton Sound

Problémy má ale také Neziderské jezero, které je vedle Balatonu jediné velké stepní jezero v Evropě a rozkládá se na území Maďarska a Rakouska.

Za poslední měsíc klesla hladina maďarského jezera Balaton o deset centimetrů. Vyplývá to z vyjádření maďarské vodohospodářské správy, která na svém webu potvrdila, že hladina největšího jezera ve střední Evropě klesá denně o celý jeden centimetr. Hladina jezera v místě u města Siófok dosahovala minulý týden pouze 90 centimetrů. Informoval o tom server Novinky.cz

„Děje se to kvůli počasí a malému množství srážek za uplynulé období,“ potvrdili vodohospodáři. Problémy má ale také Neziderské jezero, které je vedle Balatonu jediné velké stepní jezero v Evropě a rozkládá se na území Maďarska a Rakouska.

Jeho hladina klesla na nejnižší úroveň za poslední desetiletí. Podle vodohospodářů hrozí Neziderskému jezeru dokonce až vyschnutí. Maďarsko a Rakousko kvůli situaci pracují na společných projektech a hledají cesty, jak tomu zabránit.

Domů
Sdílet
Diskuse