Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
2. srpna 2022 19:39
Čas čtení 0:34

VIDEO: Plavčík zachránil topícího se chlapce pomocí dronu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Plavčík zachránil topícího se chlapce pomocí dronu
Zdroj: General Drones

Plavčík s dronem zachránil čtrnáctiletého chlapce před utonutím v moři ve španělské Valencii.

Služba General Drones, která byla zavedena na španělských plážích, shodila topícímu se teenagerovi do moře záchrannou vestu. Ta jej dokázala udržet na hladině do té doby, dokud nedorazil tým záchranářů, píše Sky News.


Chlapec byl následně poslán do místní nemocnice a po 24 hodinách propuštěn. „Když jsme dorazili na místo, viděli jsme dítě, které bylo ve velmi špatném stavu. Bylo téměř bez energie, aby se udrželo na hladině, tak jsem mu poslal záchrannou vestu,“ řekl agentuře Reuters, na kterou se odkazuje Murcia Today, pilot dronu Miguel Angel Pedrero.


„Kvůli silným vlnám to byl složitý manévr, ale nakonec se nám podařilo mu vestu dát a mohl se jí držet, dokud k němu nedorazili záchranáři na vodním skútru,“ dodal.

Společnost General Drones se sídlem ve Valencii začala podporovat španělské záchranáře v roce 2017. Nyní pro ni pracuje více než třicet pilotů na 22 plážích po celé zemi.

Domů
Sdílet
Diskuse