Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
8. srpna 2022 10:42
Čas čtení 0:54

Předpověď počasí: Léto ještě nekončí, o víkendu se vrátí tropické třicítky

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Léto ještě nekončí, o víkendu se vrátí tropické třicítky
Zdroj: TASR - Dano Veselský

Týdenní předpověď vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Podle meteorologů nás letní teploty ještě neopustí. Během pracovních dnů se bude rtuť teploměru pohybovat okolo dvaceti sedmi stupňů Celsia. O víkendu pak teploty překročí třicet stupňů Celsia. Přeháňky se budou objevovat jen ojediněle. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologické ústavu (ČHMÚ).

Pršet bude jen výjimečně

V pondělí bude na jihovýchodě a východě Česka zpočátku oblačno až zataženo a ojediněle déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí třiadvaceti až sedmadvaceti stupňů Celsia. Podobné teploty nás čekají i v úterý a ve středu. Déšť během těchto dní meteorologové nepředpokládají.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, oblačnost a ojedinělé přeháňky by se mohly objevit ve východní polovině území. Tam bude také o pár stupňů chladněji než na zbytku území, kde by už teploty mohly atakovat třicet stupňů. Ve čtvrtek může zvětšená oblačnost přinést ojedinělé přeháňky pouze přechodně.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Občasný déšť by mohl přijít také o víkendových dnech. Teplota se ale bude v sobotu i v neděli pohybovat okolo třicítky. Nejvyšší denní teploty by se podle ČHMÚ měly zastavit na 32 stupních Celsia. 

Domů
Sdílet
Diskuse