Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. srpna 2022 16:53
Čas čtení 1:50
Tímea Krauszová

Slovenská moderátorka promluvila na TikToku o obtěžování ze strany primátora

Slovenská moderátorka promluvila na TikToku o obtěžování ze strany primátora
Zdroj: Becca (se svolením)
NEWS SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ SLOVENSKO
Uložit Uložené

Moderátorka apeluje na lidi, aby se ozvali, pokud jsou svědky obtěžování.

Moderátorka Kateřina Balážiová známá pod jménem Becca promluvila o obtěžování, které zažila během moderování. Šlo o kulturní akci v Sabinově, během kterého se jí podle jejích slov dotýkal primátor města Michal Repaský. Přestože se od něj snažila odtáhnout, nepřestal ji objímat kolem pasu, popisuje ve videu na TikToku. Podle prešovského Korzára vidělo obtěžování více svědků, samotný primátor to popírá.

Chtěla se odtáhnout

Becca ve videu popisuje, že během moderování ji Repaský ​​objal kolem pasu. „Přitlačil mě k sobě a rukou pokračoval až k mému zadku na boku a naprosto silně mě stiskl.“

Moderátorka tvrdí, že se snažila jeho ruku od svého boku odtlačit, protože jí byla situace nepříjemná, ale nešlo to. Dělala to oběma rukama, mikrofon v tu chvíli držel v ruce primátor, a proto je přesvědčena, že její odpor musel cítit. „Nevím, jestli vědomě nebo nevědomě, ale přitiskl se na mě ještě větší silou,“ řekla.

Doporučeno
I ty se můžeš stát svědkem sexuálního obtěžování. Nauč se, jak v takové situaci reagovat I ty se můžeš stát svědkem sexuálního obtěžování. Nauč se, jak v takové situaci reagovat 24. června 2022 10:30

Ve videu lidi vyzývá, aby se ozvali, když vidí ve svém okolí obtěžování. Můžeš pomoci osobě, jež je v nepříjemné situaci, ale být zároveň příkladem pro další, které to povzbudí ozvat se příště také.

„Myslím, že už bylo dost časů, kdy na eventu někdo chytá moderátorku, obzvlášť pokud je to politik. Chápu, že rozeznat osobní prostor jiných lidí je náročné často i u lidí, které známe. A proto bych tuto situaci vůbec neřešila a chápala, pokud by mě primátor po mém projeveném odporu pustil, což však neudělal,“ dodává.

Primátor vše popírá

Podle Korzára vidělo nechtěné doteky více lidí, kteří se akce zúčastnili pracovně. Například zaměstnanci cateringové firmy pro deník řekli, že moderátorčin odpor byl zřejmý. „Při proslovu pana primátora si začal Beccu přitahovat levou rukou k sobě, na což Becca reagovala tak, že si ho začala evidentně od sebe odtlačovat. Čím ho ale více odtlačovala, o to víc si ji k sobě přitiskl, dokonce jeho ruka směřovala k zadku. Chování pana primátora vůči Becce bylo naprosto nevhodné,“ řekli pro server Korzár.

Fotky či videa, které by zachytily ​​situaci, nejsou. Repaský ​​obvinění popírá. Připustil však, že ke kontaktu s Beccou mohlo dojít. Ona mu blahopřála k narozeninám a on se nakláněl k mikrofonu. Podle Repaského držela mikrofon oběma rukama Becca. Kontakt mezi nimi podle jeho slov netrval déle než dvě vteřiny a nešlo o nic intenzivního nebo nepříjemného.

Doporučeno
Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? 22. března 2024 14:00

Jeho slova potvrdil i městský poslanec Radoslav Ernst, který pro Korzár řekl, že celý kontakt trval jen pár vteřin a ze strany moderátorky si žádné reakce nevšiml. „Pokud se jí dotkl, tak to bylo vyvoláno upřímnou lidskou radostí v dané situaci, ale určitě to nevypadalo na nějaký sexuální projev,“ uvedl.

Nechtěné doteky jsou jen jedním ze způsobů sexuálního obtěžování. Přečti si v našem článku, jak můžeš zasáhnout, pokud se staneš svědkem takové situace.

@beccatojeona Keď uvidíte, že sa niekomu deje niečo podobné, nebuďte ticho 🙏🏽🤌🏽#harassmentawareness #obťažovanie #beccatojeona ♬ original sound - Becca

Domů
Sdílet
Diskuse