Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tímea Krauszová
22. srpna 2022 8:42
Čas čtení 0:58

Desítky slovenských dětí podlehly nebezpečné výzvě: Při train surfingu mohou přijít o končetiny nebo i o život

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Jeden z chlapců, který se do výzvy zapojil, říká, že si rizika uvědomuje. Přesto účasti ve výzvě nelituje.

Desítky slovenských dětí se zapojují do nové nebezpečné výzvy. Vozí se na střechách či vagónech jedoucích vlaků. Hrozí jim, že jim odtrhnou končetiny, mohou dokonce shořet nebo přijít o život. Kromě zranění riskují také tisícieurovou pokutu. Přesto se do výzvy zapojují a nebezpečné chování si nahrávají na videa. Na tzv. train surfing upozornila v reportážích TV Markíza.

Inspiroval ho youtuber

Jeden z chlapců, který se do výzvy zapojil, pro Markízu řekl, že jej k tomu inspiroval zahraniční youtuber. Ví o několika dětech, které na různých sociálních sítích uveřejňují videa z train surfingu. Některé mají jen 12 či 13 let. Případy se začala zabývat i slovenská policie.

Jednou ho už v Púchově chytili, dostal pouze 30eurovou pokutu (cca 740 korun). Nezastavilo ho to. Nejmenovaný kluk si uvědomuje, že by ho tato výzva mohla dostat na invalidní vozík. Právě v nebezpečí podle něj spočívá zábava. „Jsem s tím smířený. Je to zakázané nebezpečí a baví mě to.“ 

S train surfingem v minulosti už zápasilo několik zemí. V Německu, ve Velké Británii nebo i u nás v Česku při něm přišlo o život několik dětí. Ty, které přežily, trpí celoživotními následky.

 
„Cítila jsem se celkem dobře, pod léky jsem neměla bolesti a také jsem nevěděla, jak moc jsem tímto činem změnila svůj život. Přišla ta chvíle, kdy jsem se to dověděla… Skalpovaná hlava, takže už žádné vlasy, přišla jsem i o ucho a celé mé tělo je pokryto hlubokými jizvami,“ popisuje ve svém příběhu na webu vagonari.cz Simona.

vlak
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domů
Sdílet
Diskuse