Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič TASR
24. srpna 2022 15:57
Čas čtení 0:40

USA pomohou Ukrajině dalším balíčkem zbraní v hodnotě 3 miliard dolarů. Od začátku války jde o nejhodnotnější pomoc

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené
USA pomohou Ukrajině dalším balíčkem zbraní v hodnotě 3 miliard dolarů. Od začátku války jde o nejhodnotnější pomoc
Zdroj: TASR/AP

Ukrajina si ve středu připomíná 31. výročí nezávislosti na bývalém Sovětském svazu. V tento den uplynulo i šest měsíců od začátku ruské invaze do této země.

Americký prezident Joe Biden řekl, že USA pomohou Ukrajině balíčkem v hodnotě tří miliard dolarů (zhruba 74 miliard korun), píše Washington Post.

Tato pomoc je dosud nejhodnotnější, jakou USA Ukrajině od začátku války poskytly. Biden tuto informaci zveřejnil v den, kdy Ukrajina slaví 31. výročí Dne nezávislosti.

„Spojené státy americké se zavazují podporovat obyvatele Ukrajiny v boji o obranu své suverenity. V rámci tohoto závazku jsem hrdý na to, že můžu oznámit dosud největší pomoc. Ukrajina si tím může zajistit systémy protivzdušné obrany, dělostřelecké systémy a munici, bezpilotní systémy vzdušné obrany, aby byla schopna se dlouhodobě bránit,“ řekl Biden ve spojitosti s dalším americkým balíkem vojenské pomoci.

Ukrajina si ve středu připomíná 31. výročí nezávislosti na bývalém Sovětském svazu. V tento den zároveň uplynulo šest měsíců od začátku ruské invaze.

Biden u příležitosti Dne nezávislosti Ukrajině pogratuloval. Toto výročí podle jeho slov potvrzuje hrdost Ukrajiny na to, že je svrchovanou a nezávislou zemí – a takovou i zůstane. Spojené státy jsou odhodlány podporovat ukrajinský lid v boji za obranu své svrchovanosti.

Domů
Sdílet
Diskuse