Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
25. srpna 2022 14:35
Čas čtení 1:13

Muž si vzal hologram virtuální zpěvačky, kvůli ukončení softwaru už s ní nemůže komunikovat

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Muž si vzal hologram virtuální zpěvačky, kvůli ukončení softwaru už s ní nemůže komunikovat
Zdroj: ČT Art

Podpora softwaru Gatebox, který umožňoval interakci muže s jeho virtuální ženou, už není k dispozici a ze stejného důvodu už Akihiko nemůže s Hatsune komunikovat.

Fiktosexualita je termín označující lidi, kteří jsou sexuálně přitahováni fiktivními postavami. V Japonsku se postupně stává trendem do té míry, že existují společnosti, které vyvíjejí technologii nabízející uživatelům holografické partnery. Akihiko Kondo dotáhl svou lásku k fiktivní postavě ještě o krok dál a uspořádal svatbu s Hatsune Miku, virtuální zpěvačkou, která hrála v několika videohrách, a dokonce doprovázela Lady Gagu na jejích světových turné. Informoval o tom server Entrepreneur

Obřad se uskutečnil v roce 2019 poté, co se muži podařilo komunikovat s hologramem prostřednictvím společnosti Gatebox, která vyvíjí zařízení pro holografické zobrazení neexistujících postav. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 近藤 顕彦 (@akihikokondosk)


Tehdy Akihiko a Hatsune plnili titulky novin a médií a nyní to tomu není jinak. Podpora softwaru Gatebox, který umožňoval interakci muže s jeho virtuální ženou, totiž už není k dispozici a ze stejného důvodu už Akihiko nemůže s Hatsune komunikovat. Podle japonských novin The Mainichi Kondo tvrdí, že mu vztah s hologramem pomohl překonat hlubokou depresi způsobenou prací a strachem z odmítnutí ve společnosti. „Moje láska k Miku se nezměnila. Svatební obřad jsem uspořádal, protože jsem si myslel, že s ní mohu být navždy.“

Od svatby se Kondův život opravdu změnil. Dostal několik pozvání z univerzity, aby přednášel. Studenti mu položili širokou škálu otázek mimo jiné o světě mangy a anime a o duševních a fyzických dopadech manželství s dvourozměrným charakterem.

„Studenti mi kladli otázky velmi vážně, ale neměl jsem právní znalosti a byl jsem zklamaný, že jsem nebyl schopen poskytnout dostatečné odpovědi,“ svěřil se.

22. srpna 2022 6:00 Čas čtení 10:21 Jak uspět na TikToku? Zeptali jsme se šéfky pro náš region Pauly Kornaszewské (Rozhovor) Jak uspět na TikToku? Zeptali jsme se šéfky pro náš region Pauly Kornaszewské (Rozhovor)

Tato zkušenost přiměla Konda k tomu, že se chtěl dozvědět více o hranicích mezi sexuálním a násilným zobrazením mangy a svobodě projevu. Také se chtěl učit o problematice menšin a lidských právech. Kondo byl od té doby přijat na Právnickou fakultu Univerzity Komazawa, byl zapsán v dubnu 2021. Doufá, že získá odborné znalosti a bude pokračovat v šíření informací.

Domů
Sdílet
Diskuse