Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
25. srpna 2022 15:33
Čas čtení 1:36

ČHMÚ: Česko zasáhnou bouřky a kroupy. Teploty se budou držet nad 25 °C

Kategorie:
News
Uložit Uložené
ČHMÚ: Česko zasáhnou bouřky a kroupy. Teploty se budou držet nad 25 °C
Zdroj: Pexels/Gerome Yu/volně k užití

Meteorologové místy očekávají silné bouřky i kroupy. O víkendu bude přes Česko přecházet studená fronta.

Na čtvrteční odpoledne platí výstraha před silnými bouřkami. Pro okresy Rychnov nad Kněžnou, Kostelec nad Orlicí, Ústí nad Orlicí, Žamberk, Lanškroun, Zábřeh, Králíky a Šumperk platí vysoký stupeň nebezpečí. Pro zbytek republiky platí nízký stupeň nebezpečí.

V pátek v noci se mohou podle aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) místy objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne může zejména v Čechách přibývat oblačnosti a místy se objeví přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Ty budou doprovázené zejména přívalovými srážkami kolem 40 milimetrů a kroupami, může tak dojít k rozvodnění menších toků. Nejnižší noční teploty klesnou na 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty se naopak vyšplhají na 26 až 30 °C.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

V sobotu bude většinou oblačno, zpočátku na Moravě a ve Slezsku až skoro jasno a ojediněle se také objeví mlhy. Ojediněle a postupně místy se může taktéž objevit občasný déšť, přeháňky nebo i silné bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty mezi 21 až 25 °C, na Moravě a ve Slezsku mezi 25 až 29 °C. 

V neděli bude podle předpovědi většinou oblačno, ráno se mohou vyskytnout i mlhy. Meteorologové ojediněle očekávají také déšť nebo přeháňky. Odpoledne budou srážky ustávat a ubývat oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou na 18 až 14 °C. Naopak nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 21 až 25 °C. 

V pondělí očekává ČHMÚ polojasno až skoro jasno, zpočátku ojediněle mlhy nebo nízkou oblačnost a na východě až oblačno. Při zvětšené oblačnosti se mohou ojediněle objevit přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 13 až 9 °C, na východě kolem 14 °C. Nejvyšší denní teploty se očekávají v rozmezí 22 až 26 °C. 

Polojasno až skoro jasno bude také v úterý – byť se ráno mohou ojediněle objevit mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C, naopak nejvyšší denní teploty meteorologové očekávají v rozmezí 22 až 26 °C. 

Vyhlídka počasí od středy do pátku:
Podle ČHMÚ bude oblačno až polojasno, ojediněle se ale mohou vyskytnout přeháňky i mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 12 až 7 °C, nejvyšší denní teploty kolem 19 až 24 °C.
Domů
Sdílet
Diskuse